3 paşi pentru un păr sănătos

23 februarie 2012   Viață de vedetă

Rărirea şi subţierea părului sunt probleme cu care se confruntă majoritatea persoanelor. Pentru o îngrijire atentă a podoabei capilare este indicat să foloseşti produse specializate, dar şi remedii naturale, preparate chiar în bucătăria ta.

Iată câteva care au efecte miraculoase asupra părului.

Pasul 1-Foloseşte oţet din cidru de mere

Pe părul uscat aplică oţet din cidru de mere,în timp ce îţi masezi scapul cu mişcări circulare. După 2-3 minute,clăteşte părul cu apă din abundenţă.

Pasul 2-Amestecă un ou cu şampon

Combină puţin şampon cu un ou crud şi aplică-l pe păr după ce te-aă spălat cu oţet din cidru de mere. Proteinele din compoziţia oului au rolul de a hidrata părului,redându-i strălucirea. După câteva minute,clăteşte părul cu apă călduţă.

Pasul 3-Prepară ulei de rozmarin

Prepară ulei de rozmarin prin combinarea unei linguri de frunze de rozmarin uscat cu o ceaşcă cu ulei de măsline. Încălzeşte-l în cuptorul cu microunde timp de 1 minut,după care lasă-l la macerat timp de 2 zile. Apoi,filtrează amestecul cu ajutorul cafetierei. Uleiul se aplică pe scalp,după care părul se acoperă bine şi se lasă până dimineaţa,pentru a acţiona în mod corespunzător. A doua zi spală-te pe cap aşa cum o faci de obicei. Rozmarinul are rolul de a stimula creşterea părului,în timp ce uleiul de măsline curăţă scalpul,dându-i părului o bază sănătoasă pentru a se regenera.

Mai multe