5 alimente comune care îţi curăţă tenul

19 august 2015   Viață de vedetă

Ingredientele din alimentaţia zilnică pot schimba în mod esenţial modul în care arăţi. Fiindcă dacă eşti sănătoasă pe dinăuntru, asta se va reflecta şi afară. Alimentele care fac bine tenului tău sunt cele recomandate de specialitşi nutriţionişti.

Peşte gras

Introdu în dietă peşte gras,de tip somon sau ton. Acesta este o sursă de biotină,o vitamină din grupul B care dă naştere acizilor graşi şi care metabilizează aminoacizi („cărămizile” de bază ale proteinelor). Lipsa de biotină dă,printre altele,o piele palidă şi uscată.

Migdale

Extrem de bogate în vitamina E,migdalele ajută la menţinerea sănătăţii pielii. Vitamina respectivă are rol antioxidant şi protejează tenul de efectele nocive ale razelor soarelui.

Seminţe de floarea-soarelui

Şi acestea,consumate crude,sunt o excelentă sursă de vitamina E şi protejează pielea de efectele radicalilor liberi din organism.

Sucul de portocale

Suculproaspăt de portocale hidratează organismul,deci şi pielea,şi furnizează belşug de vitamina C,cu rol antioxidant şi protector al tegumentelor. Vitamina C are rol şi în procesul de producere al colagenului,proteina strucurală a pielii.

Cartofii dulci

Hidratează pielea,sunt bogaţi în vitamina A – la fel ca morcovii sau spanacul – care dă strălucire şi culoare pielii şi o protejează de efectele poluante din mediul înconjurător.

Mai multe