5 indicii că uleiul esenţial este contrafăcut

28 mai 2014   Viață de vedetă

Cumpărarea unui ulei esenţial de bună calitate nu este o misiune uşoară având în vedere că pe piaţă cele mai multe sunt contrafăcute. Iată cum îţi dai seama de acest lucru!

Modul cum arată

Uleiurile esenţiale nu sunt cu adevărat uleiuri. Au căpătat această denumire deoarece nu se dizolvă la contactul cu apa. Pentru a vedea consistenţa uleiului,fă un test simplu. Pune o picătura deuleipe o hârtie albă şi aşteaptă să se usuce. Dacă rămâne în urmă o pată ca de ulei,atunci  produsul este contrafăcut. Singurele excepţii de la această regulă sunt uleiurile de muşeţel,patchouli şi lemn de santal,care au o consistenţă mai grasă decât celelalte uleiuri şi din acest motiv lasă urme.

Preţul nu este chiar mic

Uleiurile esenţiale pure sunt în general scumpe. Uneori sunt necesare kilograme întregi de plante pentru a umple cu ulei o sticluţă de câţiva mililitri. Din acest motiv şi costurile sunt ridicate. Cu cât calitatea uleiului este mai îndoielnică,cu atât şi preţul este mai scăzut.

Numele afişat este extrem de important

O firmă care comercializează ulei esenţial pur va trece pe etichetă şi denumirea în latină a plantelor din componenţa sa. Dacă scrie,de exemplu,ulei de lavandă,este un indiciu că ambalajul conţine mai multă apă parfumată decât ulei.

Citeşte şi:

Beneficiile uleiului de migdale

Ce uleiuri sunt indicate pentru tenul tău

Ambalajul,un alt indiciu

Uleiurile esenţiale trebuie păstrate în sticluţe din sticlă,închise la culoare. De asemenea,trebuie ţinute în locuri întunecoase şi răcoroase,pentru a nu-şi pierde calităţile. Ambalajele care nu intră în această categorie conţin uleiuri contrafăcute.

Modul în care curge

Uleiurile esenţiale de calitate sunt sigilate,pentru a nu-şi pierde proprietăţile. De asemenea,sticluţele sunt dotate cu picurător,pentru a putea controla cantitatea de ulei.

Mai multe