5 ingrediente cosmetice, toxice pentru tine

10 aprilie 2012   Viață de vedetă

Nu de puţine ori ai ales ultima generaţie de cosmetice, gândindu-te că va face minuni pentru pielea ta: îi va reda fermitatea, elasticitatea, va şterge ridurile, petele punctele negre...

Însă multe dintre aceste produse care-ţi promit frumuseţe până la adânci bătrâneţi conţin nişte substanţe foarte periculoase care-ţi pun în pericol sănătatea. Iată ce trebuie să urmăreşti pe eticheta acestor produse:

Parabenii,vinovaţi de cancerul la sân

Parabenul (sau methyl,propyl,ethyl paraben) este un conservator de sinteză şi un solvant utilizat foarte des în industria cosmeticelor. Prezenţa sa în deodorante are legătură,după cum susţin mai multe studii,cu apariţia tumorilor de sân. Specialiştii spun că folosirea chimicalei în zona sânilor favorizează absorbţia prin piele şi dezvoltarea tumorilor canceroase. Substanţa se mai găseşte şi în produsele de îngrijire a pielii şi a părului (şampoane,săpunuri),cu scopul de a prelungi valabilitatea produsului.

Propylene glycol produce alergii

 Propylene glycol este o substanţă care dă diverse arome,mirosuri şi coloranţi unui produs cosmetic. Este prezentă în soluţiile antibacteriene,în soluţii de sare,diuretice,paste de dinţi,apă de gură,în cosmetice,în creme hidratante ca substanţă purtătoare de parfumuri etc. Mai este utilizată şi în industria alimentară. Substanţa poate produce reacţii alergice.

Sodium lauryl sulfate distruge pielea

 Acesta este un agent spumos prezent în pastele de dinţi şi în şampoane. În concentraţie de 2-5%,acesta poate provoca iritaţii sau dermatite (inflamaţii) ale pielii,iritaţii oculare,urticarii,reacţii alergice sau căderea părului. Reziduuri din această substanţă se pot găsi,timp de cinci zile,în ficat,creier sau plămâni.

Aldehidă formică are efect cancerigen

Se găseşte în şampoane,în spumantele pentru baie,în loţiunile de corp şi în multe cosmetice. Substanţa,care pătrunde foarte repede în piele,este recunoscută pentru efectul său cancerigen.

Parafina îţi îmbătrâneşte pielea

.Se găseşte în produsele de îngrijire destinate bebeluşilor,în creme,loţiuni de corp,farduri de pleoape şi în produsele de îngrijire a corpului. Acesta "înfăşoară" pielea ca într-o folie de plastic şi o împiedică să respire şi să elimine toxinele. Mai mult,folosirea produsului încetineşte dezvoltarea celulară,favorizând îmbătrânirea prematură.

Un studiu realizat în Marea Britanie arată că,în medie,o femeie foloseşte zilnic cel puţin 12 cosmetice şi produse de îngrijire corporală,bombardându-şi pielea cu 175 de chimicale. Cu toate că etichetele produselor de îngrijire ar trebui să conţină lista ingredientelor,cantitatea în care sunt folosite şi descrierea produsului,cele mai multe le omit.

Mai multe