5 mituri despre îngrijirea pielii

18 aprilie 2014   Viață de vedetă

Probabil că te-ai întrebat de multe ori de ce-ţi apar pistrui, chiar dacă nu este vară sau care sunt cauzele deshidratării tenului, aparent fără motiv. Specialiştii susţin că majoritatea problemelor pielii apar din cauza folosirii incorecte a produselor cosmetice. Iată cele mai comune mituri despre îngrijirea pielii!

1. SPF-ul indică gradul de protecţie solară

Razele ultraviolete se împart în UVA-responsabile pentru îmbătrânirea pielii,şi UVB – resposabile pentru pigmentarea pielii. SPF-ul indicat pe ambalajele cremelor oferă doar informaţii despre gradul de protecţie UVB pe care-l are produsul,razele UVA fiind ignorate. Prin urmare,majoritatea cremelor cu protecţie SPF împiedică doar bronzarea pielii,dar nu inhibă şi procesul de înbătrânire. Pentru o protecţie completă,crema pe care o foloseşti trebuie să conţină zinc şi avobenzon. De asemenea,se recomandă aplicarea produsului de câteva ori pe zi.

2. Crema antirid îndepărtează ridurile

Odată cu vârsta,apar procesele ireversibile care nu pot fi oprite cu niciun produs cosmetic. Cremele antirid nu fac altceva decât să hidrateze intens pielea. În felul acesta tenul capătă luminozitate,ridurile devin mai puţin vizibile,dar nicidecum nu dispar.

3. Foloseşti cremă cu protecţie solară doar pe vreme însorită

Specialiştii susţin că pentru o o îngrijire corectă,  pielea are nevoie de protecţie solară zi de zi,în orice sezon. De asemenea,chiar dacă aplici zilnic pe faţă un fond de ten cu protecţie SPF,nu este suficient pentru a te feri de razele nocive. „Evitarea cremelor cu factor de protecţie duce la îmbătrânirea prematură a pielii. Pentru un ten mai bronzat,se foloseşte un fond de ten într-o nuanţă mai închisă decât culoarea pielii”,ne sfătuieşte cosmeticiana salonului La Bibliotheque,Laura Lecca.

4. Cremele care dau senzaţia de rece sau de cald sunt benefice pentru piele

Dacă începi să ai o senzaţie de rece,de cald sau de furnicături pe piele după ce te-ai dat cu o cremă-minune,află că nu este altceva decât un început de iritare şi de inflamare. Aceste produse cosmetice inhibă producţia de colagen şi elastină,proteine esenţiale pentru tonifierea pielii,dar contribuie şi la apariţia coşurilor.

5. Spălatul pe faţă cu săpun te scapă de coşuri

Ingredientele din compoziţia săpunului sunt dure şi duc la îndepărtarea sebumului natural şi la deshidratarea pielii de pe faţă,ceea ce poate produce erupţii cutanate şi riduri premature. Cosmeticiana Laura Lecca susţine că pentru îngrijirea feţei sunt indicate doar produsele special concepute pentru ten.

Citeşte şi:

3 loţiuni tonice din plante

Exfoliante pentru picioare fine ca mătasea

Mai multe