5 paşi către un ten perfect

13 aprilie 2012   Viață de vedetă

Dacă-ţi doreşti un ten frumos şi sănătos, urmează aceşti paşi simpli, pentru o îngrijire completă, o dată pe săptămână, de preferat seara.

Pasul 1

Constă în demachierea atentă a tenului. Alege produsele în funcie de tipul tău de ten şi foloseşte atât un demachiant pentru faţă,cât şi un demachiant special pentru ochi. Cu ajutorul dischetelor demachiante şterge-ţi cu grijă tenul,fără a fraca sau apăsa,deoarece pielea este foarte sensibilă,mai ales în jurul ochilor.

Pasul 2

Pentru o curăţare în profunzime a tenului apelează la băile de abur. Acestea favorizează circulaţia sângelui şi ajută la eliminarea toxinelor,pentru un ten mereu tânăr şi o piele elastică. Acoperă-ţi aşadar capul cu prosopul peste un bol cu apă fierbinte şi ţine-ţi faţa la o distanţă de 30 de centimetri. Închide ochii şi relaxează-te timp de câteva minute.

Pasul 3

După ce tenul este înmuiat,ai nevoie de o cremă abrazivă pentru eliminarea celulelor moarte şi a punctelor negre. Masează-ţi tenul cu această cremă,prin mişcări fine,timp de câteva minute.

Pasul 4

Îndepărtează crema abrazivă prin spălare (este recomandată spălarea cu apă din abundenţă,nu ştergerea cu un prosop sau discuri demachiante,deoarece acestea nu curăţă bine). Aplică apoi o mască hrănitoare,aleasă în funcţie de tipul tău de ten.

Pasul 5

Îndepărtează masca de pe faţă,fie cu apă din abundenţă,fie prin tragere (în cazul celor exfoliante). Acum tenul este pregătit pentru pasul final,hidratarea. Aplică aşadar o cremă hidratantă,adaptată tipului tău de ten,prin mişcări fine,de la interior,către exterior. Întinde crema şi pe gât,de la bărbie către decolteu.

Mai multe