5 paşi pentru un duş bun cu pielea ta

3 februarie 2012   Viață de vedetă

Ce poate fi mai reconfortant decât o baie sau un duş fierbinte în serile de iarnă? Din păcate, această plăcere are preţul ei: uscarea pielii. În cele ce urmează, găseşti câteva sfaturi pentru prevenirea deshidratării!

1. Combină apa fierbinte cu cea rece

Oricât de mult ţi-ar plăcea ideea de a te încălzi rapid după o zi în care ai suferit de frig,de dragul pielii tale,nu folosi apă fierbinte când faci duş! Cel mai bine îi face un amestec de apă rece cu apă fierbinte. Tot pentru a-ţi proteja pielea de deshidratare,încearcă să nu stai prea mult sub duş.

2. Închide apa în timpul săpunirii

Nu neapărat de dragul de a economisi apă,ci mai degrabă pentru a preveni uscarea pielii,opreşte apa atunci când foloseşti săpunul sau gelul de duş.  Altfel,se vor forma în baie mai mult abur,care-ţi deshidratează pielea.

3. Cremă de duş,gel sau săpun?

Unele dintre cele mai bune alegeri pentru curăţarea pielii sunt o cremă simplă,hidratantă pentru duş sau un săpun hidratant cu gălbenele,ulei de măsline sau unt de shea.

4. Puţină apă rece,pentru închiderea porilor

Înainte de a ieşi din cadă,clăteşte-te rapid cu duşul,folosind apă rece sau călâie spre rece. Te va trezi un pic,dar îţi şi închide porii.

5. Loţiunea de corp se aplică pe pielea încă umedă

Pentru a fi absorbită rapid de piele,loţiunea de corp hidratantă este ideal s-o întrebuinţezi în decurs de zece minute după ce termini duşul sau baia.

Mai multe