7 lucruri bine de ştiut înainte de epilarea inghinală

3 decembrie 2014   Viață de vedetă

Pentru ca epilarea inghinală să fie cât mai eficientă şi cât mai puţin dureroasă, urmează paşii de mai jos.

1.      Lasă-ţi părul să crească 4 săptămâni,înainte de a te epila. În acest fel,firele de păr vor avea lungimea necesară pentru a putea fi îndepărtate eficient cu ceară – iar operaţiunea va fi mai puţin dureroasă.

2.      Abţine-te să te epilezi cu 5 zile înainte şi după mestruaţie. În perioada aceasta,organismul tău e mai sensibil.

3.      Exfoliază pielea cu o seară înainte de a merge la cosmeticiană. Foloseşte un scrub pe bază de zahăr,pentru a îndepărta celulele moarte şi a permite o depilare mai lină. Însă,nu uita:după ce te-ai epilat,nu mai folosi scrubul în zonă 2-3 săptămâni după aceea,pentru că îţi poate irita pielea.

4.      Nu fă exerciţii fizice în forţăimediat după operaţiunea de îndepărtare a părului. Transpiraţia în zona proaspăt depilată provoacă iritaţie.

5.      Ia-ţi haine potrivite. În ziua Z,nu purta colanţi sau pantaloni strâmţi-şi nici haine negre,pe care s-ar putea vedea pudra de talc pe care cosmeticianul ţi-o aplică după epilare.

6.      Cere un tratament de post-epilare. Există loţiuni sau creme pe bază de zinc sau aloe vera care calmează roşeaţa de după operaţiune.

7.      Mai mult înseamnă mai bine. Cu cât te epilezi mai des,cu atât o să te doară mai puţin de fiecare dată. Prima oară durerea e cea mai intensă – apoi,părul creşte mai puţin aspru şi este mai uşor de îndepărtat.

Citeşte şi:

Ce haine să nu-ţi lipsească din garderoba de iarnă

Trucuri pentru un machiaj strălucitor

Mai multe