Actorul Jamie Foxx, distrus după moartea surorii lui. DeOndra avea sindromul Down

17 ianuarie 2022   Viață de vedetă

În octombrie 2020, faimosul actor hollywoodian a anunţat pe Instagram că sora lui, DeOndra Dixon, s-a stins din viaţă. Conform presei americane, familia Foxx a decis să nu facă public motivul pentru care aceasta a murit prematur.

În ciuda discreţiei pe care şi-au dorit-o toţi membrii familiei atunci, Jamie a ţinut să precizeze că erau cu toţii “distruşi” din cauza dispariţiei ei şi că moartea DeOndrei a lăsat “un gol imens” în inima sa. În cadrul unui interviu oferit celor de la Extra, actorul a descris moartea surorii lui ca fiind “bruscă”, fără să adauge şi alte detalii.

Jamie a mai ţinut să menţioneze cum Dixon adora să danseze şi cum “lumina întreaga lume”. Cauza morţii ei premature a început să aibă o presupusă cauză în momentul în care Fundaţia Mondială a Sindromului Down a scris online că a pierdut “o rază de speranţă”.  

Mai mult, Foxx a publicat un omagiu răposatei lui surori în martie 2021, de Ziua Internaţională a Sindromului Down. Pe pagina sa de Instagram, starul hollywoodian s-a referit la sora lui ca la “îngerul meu” şi a recunoscut că încă o mai aude pe DeOndra prin casa lui.

Cu toate că s-a stins din viaţă la numai 36 de ani, Dixon a bifat mai multe realizări pe durata vieţii ei scurte decât mulţi dintre noi. Pe lângă faptul că susţinea discursuri şi vorbea în numele celor afectaţi de sindromul Down, ea a dansat la ceremonia de decernare a premiilor Grammy – din partea Fundaţiei Internaţionale a Sindromului Down – şi a participat la evenimentul Be Beautiful Be Yourself Fashion Show (n.r. Fii frumoasă, fii tu!) în fiecare an.

După moartea lui Dixon, familia Foxx a înfiinţat Fundaţia Fondul de Cercetare al Sindromului Down DeOndra Dixon, în onoarea ei.

Foto - Shutterstock

Mai multe