Actorul Robin Williams, urmărit de un „monstru invizibil‟ în ultima parte a vieţii

2 septembrie 2020   Viață de vedetă

Susan Schneider Williams, văduva lui Robin Williams a declarat într-un interviu recent acordat publicaţiei Today, că celebrul actor s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase în ultimele luni de viaţă. Astfel, Susan a spulberat speculaţiile care au ţinut prima pagina a ziarelelor după decesul lui Robin.

Văduva lui Robin a explicat cu ce s-a confruntat soţul său înainte de a se sinucide, în anul 2014, şi a făcut lumină în ceea ce priveşte acuzaţiile despre datorii, consumul de droguri şi depresia, factori suspectaţi că au dus la dispariţia lui Robin.

„Robin a avut dreptate când mi-a spus: «Vreau doar să-mi restartez creierul»‟, a spus Susan. „În acel moment, i-am promis că vom merge până la capăt şi pur şi simplu nu am ştiut că sfârşitul va fi după decesul său‟.

Schneider Williams a dezvăluit povestea soţului său în documentarul „Robin’s Wish‟ („Dorinţa lui Robin‟), disponibil de la 1 septembrie. Cu prilejul acestei producţii, femeia a explicat că Robin a suferit de demenţă cu corpi Lewy, o boală neurologică, manifestată prin probleme de gândire, dificultate de mişcare, probleme de comportament şi schimbări bruşte de dispoziţie. Acest tip de afecţiune neurologică este a doua cea mai întâlnită formă degenerativă de demenţă, după Alzheimer.

„Am fost chemată să ascult raportul legistului. Mi-au spus că, în esenţă, Robin a murit din cauza demenţei difuză generată de corpii Lewy. Au început să vorbească despre neurodegenerare. Robin nu mai avea mintea în regulă‟, a spus Susan.

Robin suferea de cea mai gravă formă a bolii

„Demenţa difuză cu corpi Lewy este o boală devastatoare, un criminal, care acţionează rapid, progresiv‟, a declarat doctorul Bruce Miller. Acesta a subliniat că, în cazul lui Robin, a avut de-a face cu cea mai gravă formă a afecţiunii din câte i-a fost dat să vadă. „M-a uimit cu adevărat că Robin putea să meargă şi să se mişte‟, a încheiat Bruce.

Iniţial, protagonistul din „Good Will Hunting‟ a fost diagnosticat cu boala Parkinson, cu suspiciunea că ar putea suferi de demenţă sau de schizofrenie.

După ce i-a fost prezentat raportul decesului şi i s-a spus că Robin a suferit de demenţă difuză cu corpi Lewy, Susan a pus cap la cap piesele puzzle-ului şi a înţeles ce „monstru invizibil i-a urmărit pe amândoi în ultima parte a vieţii îndrăgitului actor.

„Am simţit o uşurare când am aflat că afecţiunea avea un nume. Robin şi cu mine am trecut prin această experienţă împreună şi ne-am simţit ca şi urmăriţi de un monstru invizibil‟, a mărturisit Susan.

@shutterstock

Mai multe