Actrița Halle Berry: „Menopauza te mănâncă de vie!”

19 septembrie 2024   Viață de vedetă

Într-o discuție despre menopauză, vedeta americană a șocat-o pe jurnalista cu care vorbea când a spus doar atât: „Vaginul meu e însiropat ca o piersică!”.

Invitată în emisiunea CBS Morning, Halle Berry a stat de vorbă cu Gayle King despre o etapă din viața femeilor despre care nu multă lume vrea să discute. Vedeta de 58 de ani a fost cât se poate de deschisă despre acest subiect tabu în socientatea noastră, lucru apreciat atât de fanii ei, cât și de restul publicului care-o urmărea. Halle a recunoscut că întreaga ei experiență cu menopauza a fost cât se poate de „îngrozitoare”: „Te mănâncă de vie!”.

„Îmi place la nebunie că tu vorbești despre menopauză când ceilalți oameni spun doar că e despre vaginuri uscate și gata, nu mai vor să comenteze nimic!”, i-a spus Gayle căștigătoarei Oscarului.

Menopauza este acea perioadă a vieții când ciclul menstrual se încheie pentru femei din cauza nivelului scăzut de hormoni. Apare, de obicei la 45-55 de ani, însă, în ultima vreme, sunt multe cazuri de menopauză precoce.

În pauza publicitară, Halle Berry a recunoscut că intrase la menopauză „în cel mai îngrozitor mod posibil”. „Am fost diagnosticată cu herpes în loc să mi se spună că aveam simptome de menopauză. Asta m-a făcut să mă gândesc că, dacă eu am statutul privilegiat pe care-l am, ce se întâmplă oare cu alte femei, care merg la medic și primesc tot felul de răspunsuri ciudate?!”, a ținut să spună actrița.

„Apoi s-a pornit avalanșa. Mi-am dat seama că singurul mod prin care noi, femeile, putem distruge un mit e să vorbim despre acel subiect, chiar dacă e incomod”, a adăugat vedeta de la Hollywood.

„Eu eram la perimenopauză și habar n-aveam. Aveam 54 de ani și niciun medic n-a îndrăznit să vorbească cu mine despre ce mi se întâmpla. Eu am acces la cei mai buni doctori din California și ei n-au fost în stare să-mi spună ce aveam. Nici nu mă pot gândi ce li se întâmplă milioanelor de femei din restul lumii!”, a conchis ea.

foto - Instagram

Mai multe