Află beneficiile nebănuite ale ciocolatei!

2 decembrie 2015   Viață de vedetă

Negre, să ne înţelegem! Se spune că acest răsfăţ culinar ne provoacă aceeaşi stare de bine pe care o avem când suntem îndrăgostiţi. Dar ciocolata poate fi mai mult decât prietena simţurilor noastre, ci şi una a sănătăţii, dacă nu depăşim cantitatea zilnică recomandată, de maximum 50 de grame.

Îmbunătăţeşte vederea

Este ultimul lucru la care te-ai fi aşteptat,atunci când savurezi o pătrăţică de ciocolată,nu-i aşa? Este dovedit ştiinţific,însă,că persoanele care au consumat ciocolată neagră (cu un conţinut de cacao de peste 70 %),au obţinut rezultate mai bune la examinarea vederii decât cele care n-au făcut-o. Asta datorită flavonoidelor,acei compuşi cu efect antioxidant care ajută la îmbunătăţirea vederii şi pe care îi găseşti doar în ciocolată neagră,nu şi-n cea albă.

Prelungeşte viaţa

Chiar cu un an întreg. Aşa se arată într-un studiu publicat în British Medical Journal,conform căruia,în grupul persoanelor care au consumat ciocolată de trei ori pe lună s-a înregistrat cea mai mică rată a mortalităţii,lucru pus pe seama antioxidanţilor conţinuţi de ciocolată. Pe de altă parte,nutriţioniştii ne sfătuiesc ca gustarea noastră dulce să fie în limita a 30 de grame,astfel încât să nu sufere nici silueta.Află multe alte beneficii ale ciocolatei pe okmagazine.ro

Mai multe