Ai părul casant? Încearcă masajul cu ulei de ricin!

22 aprilie 2013   Viață de vedetă

Dacă ai părul subţire, casant, uleiul de ricin face minuni. Nu numai că repară structura fragilă a firului de păr, dar îi şi stimulează creşterea şi dă un aspect sănătos. În plus, uleiul de ricin în stare pură e un produs fără miros!

Părul subţiat şi casant are cauze diverse:poate fi rezultatul unor diete stricte,factorilor de stres şi de mediu,dar şi unui stil de viaţă dezordonat. Uneori,anumite afecţiuni,precum hipotiroidia,duc la fragilizarea şi căderea părului.

O bună parte din femeile care utilizează ulei de ricin în regenerarea firului de păr s-au  declarat extrem de mulţumite de rezultat. Studiile ştiinţifice nu au putut explica foarte clar modul în care produsul acţionează. Totuşi,acest remediu străvechi dă rezultate uimitoare.

Beneficii:

Dacă ai problem cu părul fragilizat,masează-ţi scalpul de mai multe ori pe zi,cu ulei de ricin pur,timp de mai multe săptămâni. Tratamentul este bun inclusiv pentru părul uscat,având drept efect o mai bună hrănire a rădăcinii şi hidratarea judicioasă.

Uleiul de ricin este un remediu şi pentru probleme ale scapului:arsuri solare,eczeme,iritaţii.

Când aplici uleiul,ia următoarele măsuri:

·       Poartă haine vechi de protecţie când aplici uleiul,pentru că acesta pătează

·       Foloseşte un produs de calitate,cu puritate mare

·       Masează bine,insistând asupra scalpului şi rădăcinilor

·       Distribuie uniform produsul,numai pe scalp. Consistenţa vâscoasă a uleiului îl face greu de spălat.

·       După ce ai terminat aplicarea,acperă părul cu o cască pentru duş din plastic şi apoi cu un prosop cald.

·       Lasă să acţioneze timp de 1-2 ore,apoi spală. Pentru un tratament în profunzime,lasă să acţioneze pe timpul nopţii.

Bine de ştiut!

  • Asigură-te că foloseşti doar ulei de ricin presat la rece,care are toate principiile nutritive active. Evită uleiurile rafinate sau procesate,care se lipesc de porii scalpului şi îi înfundă.
  • Uleiul poate fi subţiat cu ulei de seminţe de struguri sau de jojoba. Poţi să-l combini cu un pic de ulei de măsline,cocos,migdale sau de arbore de ceai,pentru a preveni ruperea firelor.
  • O lingură de ulei esenţial de lavandă la o jumătate de cană de ulei de ricini face părul să miroase frumos,conferă un plus de strălucire şi reţine umezeala în firul de păr.
Mai multe