Ai tenul gras? Măştile naturale sunt o soluţie!

5 aprilie 2012   Viață de vedetă

Pentru a-ţi menţine machiajul mai mult timp şi a scăpa de acnee, puncte negre şi pori deschişi, tratează-ţi tenul gras prin aplicarea unor măşti pe care ţi le poţi face singură, acasă!

Sunt multe mixturi pe care le poţi folosi pentru a-ţi trata tenul gras. Câteva dintre ele sunt:

-zeamă de lămâie,pulpă de struguri şi un albuş de ou

-un albuş de ou şi ovăz

-castravete,o linguriţă de zeamă de lămâie

-o linguriţă de miere,3 linguri de făină,un albuş de ou,o roşie făcută piure

Cu excepţia ultimului amestec,care este trebuie lăsat să acţioneze timp de aproximativ o oră,primele două sunt eficiente şi dacă se ţin 20 de minute,după care se îndepărtează cu apă călduţă.

Extrapont

Bate albuşul spumă înainte de a adăuga celelalte ingrediete pentru mască!

Laptele este şi el util în cazul în care ai tenul gras. Într-un pahar de lapte pune câteva picături de zeamă de lămâie şi aplică acest amestec pe faţă cu un disc de bumbac. Păstrează-l între 10 şi 20 de minute,pentru a obţine o piele fină şi lipsită de luciul specific tenului gras.

Şi roşiile îţi pot fi de ajutor,dacă faci din ele un piurepe care-l aplici pe faţă şi-l laşi să acţioneze 10 minute,după care-l îndepărtezi cu apă potrivită,nici fierbinte,nici prea rece.

Un alt mod de a ţine sub control tenul gras este să-ţi masezi faţa cu una-două felii de măr. Sucul mărului va pătrunde în porii pielii şi va opri producerea excesivă a sebumului. Pentru a face acest lucru,este necesar să nu clăteşti tenul timp de 10-15 minute.

Mai multe