Ai tenul uscat? Iată 5 ingrediente pe care nu ar trebui să le foloseşti !

1 septembrie 2015   Viață de vedetă

Vrei să ai un ten catifelat, fără să-ţi usuci tenul şi mai rău? Iată o listă cu ingrediente pe care ar trebui să le foloseşti cu atenţie sau la îndrumarea medicului dermatolog.

1. Evită produse cosmetice care conţin retinoizi

Cu toate că retinoizii sunt consideraţi a fi buni în tratarea acneei,ridurilor,precum şi a altor  afectiuni ale pielii,cum ar fi psoriazis şi veruci,de cele mai multe ori duc la iritarea tenului. Dacă foloseşti în rutina ta zilnică de îngrijire şi alte produse cosmetice care conţin iritanţi,  pielea ta poate avea şi mai mult de suferit. De aceea,medicii specialişti recomandă ca tratament doar folosirea produselor pe bază de retinoizi,fără a se apela în acelaşi timp şi la alte cosmetice ce conţin substanţe iritante.

2. Verifică ca produsele cosmetice folosite să nu conţină peroxid de benzoil

Peroxidul de benzoil  este considerat a fi " un alt jucător important " care duce la apariţia iritaţiilor. În timp ce acest ingredient este folosit pentru tratarea acneei,pielea  poate avea reacţii adeverse asupra pielii,inclusiv mâncărime,iritaţie şi roşeaţă.Cu toate că este un antibacterian excelent şi are proprietăţi de hidratare a pieii,peroxidul de benzoil,la fel ca alte ingrediente,este un potenţial iritant,de aceea dacă ai pielea uscat,încercă să-l eviţi.Info:Este important să ţii cont că peroxidul de benzoil este o substanţă care decolorează ţesăturile. Aşadar,spălă-te bine pe mâini după folosirea unui produs de îngrijire care conţine acest ingredient.

3. Alcoolul usucă pielea!

Acesta este un solvent foarte iritant şi tinde să usuce pielea,deoarece poate îndepărta stratul protector al pielii,deshidratând astfel celulele. În plus,studiile  arătă că alcoolul poate produce pete maronii şi hiperpigmentare,însă favorizează şi îmbătrânirea prematură a pielii. Acest ingredient este trecut pe etichetele produselor cosmetice sub denumirile de alcool denat,etanol sau alcool etilic.

4. Doreşti să incluzi acidul salicilic în rutina ta? Întreabă dermatologul dacă îl poţi folosi!

Acidul salicilic este un tratament popular contra acneei pe care îl poţi achiziţiona de la farmacie. De asemenea,îţi poţi spăla faţa cu un gel sau o loţiuni ce conţine acid salicilic sau poţi aplica un toner după curăţare.Studiile au arătat că acidul salicilic este mai puţin iritant decât produsele care conţin acizi alfa-hidroxi,cu efecte similare asupra îmbunătăţirii aspectului pielii.

  

5. Parfumuri şi conservanţi

Acestea poate fi toxice sau cancerigene. Ftalaţii folosiţi pentru stabilizarea aromelor din produsele cosmetic produc un dezechilibrul hormonal şi cauzează alergii ale pielii. Pe de altă parte,parfumul poate să cauzeze dureri de cap,ameţeală,iritatii,mâncărimi,tuse şi vomă.   

Mai multe