Alina Ochianu: «O faptă bună ne-a adus împreună»

7 august 2018   Viață de vedetă

„Doamnă, nu vă supăraţi, dar trebuie să-mi daţi rest cinci lei!“, îi spun eu unei bătrâne înfrigurate de la care tocmai cumpărasem cartofi.

Ea susţinea că-i dădusem cinci lei,nu zece,aşa cum credeam eu. Atunci,femeia,fără răutate şi fără să mai spună altceva,mi-a întins cinci lei.

Totuşi,conştiinţa parcă mă îndemna să mai calculez o dată sumele de bani cheltuite şi să mă întorc la taraba ei.

Am început să dau ocol pieţei pentru a avea timp de gândire.

Un „Sărut mâna!“ plin de viaţă,care venea din faţa mea,m-a oprit,m-a făcut să ridic privirea şi să-mi amintesc de bărbatul care zâmbea şi care-mi bloca drumul.

Era instructorul de aerobic pe care-l cunoscusem cu aproape două luni în urmă.

Renunţasem să-l mai „vizitez“ din pricina glumiţelor ironice pe care mi le adresase pe parcursul câtorva şedinţe de exerciţii la care asistasem.

Am schimbat două-trei cuvinte,după care l-am rugat să mă aştepte să-i înapoiez cei cinci lei bătrânei.

Chiar calculasem greşit iniţial.

S-au scurs aproape patru ani de atunci,timp în care ne-am aşteptat reciproc… la întâlniri,în faţa Sfântului Altar,când ne-am căsătorit toamna trecută,şi sperăm noi ca în scurt timp să ne aşteptăm şi la noi acasă.

La Mănăstirea Rogoz,în  Vrancea

Concurs! Şi tu poţi fi vedetă!

Ai şi tu o experienţă emoţionantă de împărtăşit? Aşterne-o pe hârtie,alătură cele mai frumoase fotografii şi trimite-le pe adresa:Şos. Fabrica de Glucoză,nr. 21,sector 2,Bucureşti sau pe pentrufemei@click.ro.

Poţi câştiga 200 lei!

Mai multe