Am scăpat de mască! Cel mai eficient ghid pentru a avea buze catifelate şi seducătoare
Toate femeile îşi doresc buze moi, cu aspect plin şi o nuanţă sănătoasă de roz. Ei bine, pentru a arăta exemplar, buzele tale au nevoie de o atenţie suplimentară, care implică hidratare şi îngrijire ca la carte.
Este cunoscut faptul că buzele nu contribuie la propria umiditate, deoarece le lipsesc glandele sudoripare şi cele uleioase. De aceea, au mare nevoie de ajutorul produselor hidratante naturale. Noi îţi spunem paşii de urmat pentru a obţine buze sănătoase şi catifelate.
Nu neglija exfolierea!
Înainte de a merge seara la culcare, aplică un balsam de buze de bună calitate. Dimineaţa, după ce te trezeşti, foloseşte o periuţă de dinţi cu perii moi pentru a îndepărta uşor pielea moartă sau uscată de pe buze. Acest lucru va stimula, de asemenea, circulaţia în această zonă. Poţi exfolia pielea subţire de pe buze folosind zahăr, pentru ca, apoi, să le hidratezi cu produse intens hrănitoare precum ulei de migdale sau miere. Există o mulţime de scrub-uri pentru buze de cumpărat, dar şi numeroase remedii pe care le poţi face singură, acasă. Poţi amesteca zaţul de la cafea cu miere şi un ulei cum ar fi cel de nucă de cocos. Veţi obţine nu doar un scrub excelent, ci vei rămâne şi cu un gust delicios pe buze.
Aplică strugurel cu citrice
Folosind câteva picături de suc de lămâie, îţi poţi face buzele să pară mai strălucitoare şi să se desprindă mai uşor de pe ele pielea moartă. Freacă puţin suc proaspăt stors de la o lămâie pe buze şi poţi observa cum pielea devine mai luminoasă. Asigură-te că buzele tale nu sunt crăpate sau foarte uscate înainte de a folosi acest remediu, deoarece poate ustura şi înrăutăţi lucrurile.
Foloseşte vaselina cosmetică
Este recomandat să foloseşti un balsam de buze hidratant de câteva ori pe zi şi înainte de culcare. Dacă buzele tale sunt foarte uscate şi crăpate, încearcă un unguent gros, cum ar fi vaselina alba, extrem de folosită în cosmetică. Unguentul de acest tip sigilează apa la nivelul pielii mai bine decât uleiurile sau produsele obişnuite pentru buze, rezultând o extra hidratare. Ajută-te şi din interior, consumând o cantitate recomandată de apă, în fiecare zi! Toate celulele, ţesuturile şi organele din corpul nostru au nevoie de apă pentru a funcţiona corect. Asta include şi acele buzele cu aspect sănătos, pe care ni le dorim cu toţii.
Dă-ţi cu balsam cu SPF când ieşi afară!
Înainte de a ieşi în aer liber, indiferent de anotimp, aplică un balsam de buze non-iritant cu SPF 30 sau chiar mai mare. Este important să-ţi protejezi buzele de cel mai mare inamic al pielii: soarele. Soarele poate arde mai uşor buzele uscate şi crăpate, ceea ce ar putea declanşa apariţia herpesului la nivelul gurii. Pentru a proteja buzele, foloseşte balsam care conţine SPF 30 sau mai mare şi unul (sau ambele) dintre aceste ingrediente de protecţie solară: dioxid de titan şi oxid de zinc.
Ce să păstrezi şi ce să arunci
Când alegi un balsam, ruj sau alt produs pentru buze, ai grijă ca acesta să nu-ţi irite pielea. Mulţi oameni confundă disconfortul, precum usturimea sau furnicăturile, cu semne că ingredientele active dintr-un produs funcţionează. Nu asta se întâmplă. De fapt, nu faci decât să-ţi iriţi pielea sensibilă a buzelor. Dacă ai buzele crăpate, trebuie să eviţi produsele care conţin oricare dintre următoarele ingrediente: camfor, eucalipt, arome de scorţişoară, citrice şi mentă, parfum, lanolină, mentol, fenol sau acid salicilic. Eşti în siguranţă cu ingrediente precum ceara de albine, untul de shea, uleiul de cocos sau de migdale, care acţionează excelent pentru hidratarea şi catifelarea buzelor.
@shutterstock