Andreea Berecleanu - “Mousse şi suc 100% - aici sunt vitaminele isteţe”
Andreea Berecleanu (41 de ani), împreună cu dr. Şerban Damian sunt ambasadorii unei campanii de educare pentru copii privind beneficiile consumului de fructe şi legume. Prezentatoarea de ştiri ne-a povestit cum şi-a învăţat copii să mănânce sănătos şi să consume fructe şi legume.
Clickpentrufemei:Cum ai primit oferta de a fi ambasador pentru o campanie de educaţie pentru copii privind beneficiile consumului de fructe şi legume,alături de dr. Şerban Damian?
Am acceptat cu multă bucurie şi deschidere această propunere. Orice ţine de educaţie şi de obiceiurile alimentaresunt alegerile mele şi ale familiei mele. Şi asta nu de ieri,de azi,ci din totdeauna. Mai ales de când s-au născut copiii mei,totul a fost privit cu multă atenţie şi documentare. Chiar şi acum 15 ani,când s-a născut Eva,existau cărţi de puericultura şi de alimentaţie pentru copii. Au fost şi au rămas printre cărţile mele de capătăi. Mi-a făcut mare plăcere să aflu noutăţi de la medicul nutriţionist Şerban Damian şi am lămurit şi multe aspecte privitoare la consumul de fructe şi legume.
Clickpentrufemei:Eşti mama a doi copii. În ce constă alimentaţia copiilor tăi?Încerc să gestionez în continuare corect alimentaţia lor,chiar dacă acum este mult mai greu. Copiii mei pleacă dimineaţa la şcoală şi ajung după-amiaza. Din fericire,şcolile private unde învaţă se ocupă foarte bine de o alimentaţie corectă şi echilibrată. Există varianta meselor calde,a fructelor proaspete,a sucurilor. Chiar şi aşa,eu mă asigur în fiecare dimineaţă că le ofer un mic dejun sănătos. Petru,care are 11 ani,nu mănâncă prea mult dar îşi alege un iaurt şi biscuiţi sau un suc de mere sau de portocale,ori un mousse alături de un croissant sau o felie de pâine cu unt şi miere şi o cană de lapte. Eva,care are 15 ani,preferă sandwich-urile cu brânză şi castravete sau ardei roşu sau cerealele cu lapte.Clickpentrufemei:Ştim că majoritatea copiilor refuză legumele. A fost greu să-i convingi să le mănânce?Eva şi Petru adoră spanacul,broccoli,ardeiul roşu,roşiile,dovleceii. Mai puţin mazărea şi fasolea verde. Iubesc sfecla şi dovleacul la cuptor,chiar şi usturoiul copt la cuptor. Le plac supele-creme de orice fel,calde sau reci şi orice tip de suc natural.Clickpentrufemei:Care este meniul lor într-o zi de vineri?Meniul pentru ziua de vineri la şcoală este:supă cu găluşte,chiftele din carne de curcan la tavă şi paste cu legume şi fructe la desert. Copiii pot opta şi pentru diverse gustări înainte şi după masa de prânz. Ei ajung acasă în jurul orei 16 şi este foarte important ca până la ora 19 să mai mănânce încă o dată. După ora 20,doar un ceai,un iaurt,o supă sau un lapte cald.
Citeşte şi:Interviu:Mircea Radu şi “Poveşti cu gust”
Printr-o promovare continuă şi prin încurajarea adoptării unor obiceiuri alimentare bune,prin organizarea unor evenimente care să fie propagate în presa scrisă,tv şi on-line.
Să încerce să mănânce 5 porţii de legume şi fructe zilnic,dintre care o porţie poate fi înlocuită cu un pahar de suc sau un mousse. Indiferent de sezon,
şi sucurile sunt adevăratele vitamine şi surse de energie pentru organism. Iar mămicile să aibă acasă un platou plin cu fructe diverse.