Antiperspirantul creşte riscul apariţiei de cancer?

19 ianuarie 2012   Viață de vedetă

De fiecare dată când ieşi din duş, primul lucru este să apelezi la deodorantul tău. Te face să te simţi în siguranţă pe durata întregii zile, nu-i aşa? Te-ai gândit însă, măcar o secundă, că acesta îţi poate fi fatal?

Parabenii,care sunt nişte compuşi importanţi din compoziţia unui antiperspirant,sunt de asemenea parte integrantă a tumorilor şi măresc şansele dezvoltării cancerului de sân.Deodorantele şi antiperspirantele se aplică în zona axilei,deci în locul unde întâlnim numeroşi ganglioni limfatici. În această zonă se pare,că le place celulelor canceroase să se adune. De aceea,atât parabenii cât şi aluminiul – ingredientele cheie din deodorante-potrivit unor studii,se găsesc în ţesuturile tumorale.

În urma unor noi cercetări însă,rezultă că parabenii sunt prezenţi în zona axilară,chiar şi fără folosirea unui antiperspirant.Te vei întreba probabil,„de unde?”!  Răspunsul poate fi unul destul de simplu. Chiar dacă tu nu foloseşti în mod regulat un produs antiperspirant (pe bază de parabeni),aceştia vor fi totuşi depistaţi în zona axilară,din cauza altor produse şi chiar rutine de îngrijire. Toate tipurile de produse de zi cu zi-de la şampoane,farduri,produse farmaceutice şi chiar şi produse alimentare,conţin unul sau mai multe tipuri de parabeni.  

Nu s-a stabilit exact în ce măsură parabenii cresc riscul apariţiei de cancer la sân,însă un lucru este cert. O dată absorbiţi de organism,parabenii functioneaza asemănător cu estrogenul,hormon ştiut deja că creşte cu mult riscul apariţiei cancerului.  

Ce poţi face?

Mergi la controale regulate,fă-ţi ecografii atât la sâni,cât şi în zona subraţului şi încearcă pe cât posibil să-ţi cumperi antiperspirante naturale,chiar dacă preţul lor te va speria la început!

Mai multe