Antivaccinist convins, Eric Clapton a cântat numai pentru vaccinaţi. Ce l-a făcut să se răzgândească?

22 septembrie 2021   Viață de vedetă

Cu toate că s-a jurat să nu urce pe nicio scenă, la niciun concert, unde publicul să aibă nevoie de certificatul de vaccinare anti-COVID-19 pentru a putea participa, legendarul muzician a făcut exact acest lucru în cursul weekendului care de-abia a trecut.

Conform celor relatate de revista Rolling Stone, în seara de sâmbătă, 18 septembrie, superstarul rock a susţinut un concert la Smoothie King Center din New Orleans, unde – conform restricţiilor în vigoare în acel oraş – întreaga echipă a chitaristului şi toţi participanţii de peste 12 ani au fost nevoiţi să arate dovada vaccinului anti-COVID la intrare sau să dovedească, printr-un test negativ PCR valabil 72 de ore, că nu au virusul. Iar acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că Eric este un anti-vaccinist convins, care s-a opus constant restricţiilor din SUA şi a vaccinului împotriva noului coronavirus.

“Măştile vor fi, de asemenea, obligatorii pe toată durata concertului, cu excepţia momentelor în care cei prezenţi mănâncă sau beau”, stă scris pe site-ul Smoothie King, unde este precizat şi faptul că „vaccinuri GRATUITE sunt disponibile la centre medicale şi farmacii în fiecare comunitate”.

Având în vedere încăpăţânarea pe care Clapton a dovedit-o până acum cu privire la opoziţia pe care a făcut-o autorităţilor americane în această pandemie, presa de peste ocean a ţinut să-l întrebe pe chitarist ce l-a făcut să se răzgândească şi să accepte condiţiile statului american pentru desfăşurarea concertului său.

Show-ul lui Eric Clapton în acea locaţie a fost primul care a avut loc acolo în ultimele 18 luni, iar reprezentantul vedetei nu s-a grăbit să răspundă celor de la The Post, care-şi doreau un comentariu din partea lui Clapton cu privire la acel concert şi motivul pentru care acesta s-a răzgândit.    

„Dacă nu se dă o dispoziţie prin care să poată participa toată lumea doritoare la concert, îmi rezerv dreptul de a refuza să urc pe scenă”, spunea Eric (76) în iulie, printr-un comunicat de presă făcut public pe aplicaţia Telegram. Declaraţia acestuia a fost publicată împreună cu melodia anti-lockdown a lui Clapton, Stand and Deliver. Versurile acesteia sunt revelatoare: „Vrei să fii un om liber / Sau vrei să fii sclav?”

Cu toate că s-a opus în repetate rănduri restricţiilor din pandemie şi vaccinului anti-Covid, Clapton s-a vaccinat în luna februarie a acestui an. Însă vaccinul AstraZeneca făcut de el i-a cauzat efecte secundare „dezastruoase”, după cum singur declara, în urma cărora se temea că nu va mai putea concerta niciodată.

Şi atunci cum de a ajuns starul muzical să accepte condiţiile actuale?

Pur şi simplu, n-are încotro. Pandemia n-a dispărut şi peste tot în lume cresc cazurile noi de coronavirus, motiv pentru care autorităţile s-au văzut nevoite să ia din nou tot felul de măsuri pentru a împiedica răspândirea virusului şi-a putea permite concertelor, spectacolelor de tot felul şi evenimentelor să se mai întâmple.

Foto - Shutterstock

Mai multe