Aşa-ţi îngrijeşti pielea cu un cost minim!

8 februarie 2012   Viață de vedetă

Este cunoscut că alimentele din frigider sau din cămară se dovedesc a fi utile şi ca produse de înfrumuseţare. În cele ce urmează, afli ce poţi înlocui cu sare, pastă de dinţi, ulei de măsline, iaurt şi fulgi de ovăz, pentru a cheltui mai puţin şi a rămâne la fel de frumoasă!

Sarea,ideală pentru exfoliere

Dizolvă o cană de sare de masă sau de sare de mare în apa în care faci baie.

Pielea se va înmuia mai repede şi,în timpul băii,vei putea îndepărta mai uşor celulele moarte,prin simpla folosire a unui burete sau a unor mănuşi de baie. În acest fel,înlocuieşti sărurile parfumate de baie.

Pasta de dinţi îndepărtează petele... şi de pe piele

Tuburile cu pastă de dinţi rezolvă multiple probleme ale pielii,cum sunt petele sau umflăturile lăsate de pişcăturile de insecte. De asemenea,dacă îţi cureţi unghiile cu pastă de dinţi,vor fi mai lucioase şi mai rezistente.

O poţi încerca şi atunci când îţi apar acnee. Înlocuieşte loţiuni şi creme speciale pentru acnee.

Uleiul de măsline te hidratează din cap până-n picioare

În loc de balsam pentru păr,loţiune de corp sau cremă de mâine poţi folosi ulei de măsline. Dacă-l aplici pe păr,asigură-te că a fost bine absorbit înainte de a te îmbrăca sau a dormi,pentru că poate păta hainele sau cearşafurile.

Iaurt pentru un ten curat

Tratamente de îngrijire şi curăţare a tenului sau măşti de faţă – pe toate le poate suplini un simplu iaurt şi puţină miere. Lasă-le să acţioneze 20 de minute după ce le aplici pe ten,apoi clăteşte cu apă călâie.

Fulgii de ovăz alungă uscăciunea şi iritaţiile pielii

Pielea uscată sau mâncărimile pot fi eliminate şi cu ajutorul fulgilor de ovăz,nu doar cu creme luate de la farmacie. Fulgii de ovăz îi pui într-un blender,pentru a-i fărâmiţa,apoi adaugi puţină apă pentru a-ţi face propria pomadă,pe care o întinzi pe zona dorită.

Mai multe