Ashley Judd, recunoscătoare pentru avortul pe care l-a făcut. „Altfel mi-aş fi crescut copilul cu violatorul meu!”

14 octombrie 2021   Viață de vedetă

Frumoasa actriţă încurajează femeile să facă ce vor cu trupul lor şi este pro-avort, având în vedere că ea ştie foarte bine că o sarcină poate fi nedorită şi poate apărea în urma unei agresiuni sexuale.

Ashley este una dintre starurile care şi-au spus întotdeauna părerea cu privire la subiecte delicate din societate şi a luat atitudine când a considerat că sunt încălcate drepturile unora şi altora. Actriţa s-a luptat de ani întregi pentru ca femeile să poată decide ele dacă vor sau nu să păstreze o sarcină şi a susţinut ca avortul să fie accesibil oricărei reprezentante a sexului frumos. Această cauză a devenit prioritară pentru ea din simplul motiv că avea propria experienţă cu o sarcină nedorită... În 2019, Judd a vorbit, în cadrul summit-ului „Femei în lume” de la New York, despre acest subiect delicat. „După cum ştie toată lumea, sunt foarte deschisă acestui subiect, sunt supravieţuitoarea a trei violuri. Şi, în timpul unuia dintre aceste trei violuri, am rămas şi însărcinată”, a început vedeta să vorbească. „Am fost foarte recunoascătoare că am putut face acel avort, să am avut acces la o întrerupere de sarcină legală şi sigură. Pentru că violatorul, care este din Kentucky, ar fi avut drepturi de partenitate asupra copilului meu, având în vedere că acest lucru e prevăzut de lege în acest stat. Mi-aş fi crescut copilul împreună cu violatorul meu!”, a continuat Ashley să-i spună moderatoarei Katie Couric în cadrul acelei întâlniri.

Vedeta de 53 de ani a vorbit pentru prima dată despre agresiunea ei sexuală în 2015, într-un eseu pe care îl scrisese despre violenţa împotriva femeilor.

„Vara anului 1984 a fost dificilă pentru mine. Trecusem prin două violuri făcute de un adult şi agresiune constantă făcută de alt adult, care pusese pe altcineva să stea în aceeaşi cameră şi să se uite”, a explicat actriţa în acel eseu publicat în Mic.

Judd l-a acuzat şi pe producătorul hollywoodian Harvey Weinstein de agresiune sexuală, în octombrie 2017. Ea a declarat că mogulul a abuzat-o sexual în timpul filmărilor de la „Kiss the Girl”. La aproape jumătate de an după acea dezvăluire, ea l-a dat în judecată pe Weinstein, însă judecătorul a respins cazul ei de agresiune sexuală. Cu toate astea, Ashley nu a renunţat la lupta pe care o dă de ani întregi şi a susţinut că fostul producător a agresat-o şi, mai mult, i-a sabotat cariera actoricească.

Foto - Shutterstock

Mai multe