Boala care i-a luat artistei Dolly Parton şansa de a avea copii. Afectează 40% din femeile din întreaga lume

21 octombrie 2021   Viață de vedetă

Dolly Parton vorbeşte rar despre relaţia ei vastă de 54 de ani cu soţul Carl Dean. Totuşi, într-un interviu recent avut cu Oprah Winfrey, artista a dat detalii despre decizia lor de a nu avea copii.

Conscuta cantautoare Dolly Parton nu are regrete cu privire la căsătoria ei, deşi recunoaşte că şi-au dorit copii la început. „Când eu şi soţul meu ne întâlneam, apoi când ne-am căsătorit, am presupus că vom avea copii. Nu făceam nimic pentru a opri asta. De fapt, ne-am gândit că poate o vom face. Am avut chiar nume pregătite, dar nu am reuşit‟, a spus vedeta. Ea a explicat că din moment ce nu avea copii şi soţul era destul de independent, i s-a permis să aibă libertatea de a-şi împlini visele legate de carieră. „Cred că o mare parte a succesului meu s-a datorat faptului că am fost liberă să lucrez‟.

Parton şi Dean s-au căsătorit în anul 1966, după ce s-au îndrăgostit la prima vedere când Parton avea doar 18 ani. Au sărbătorit cea de-a 50-a aniversare a nunţii în 2016 cu o reînnoire a jurămintelor lor. Totuşi, care au fost motivele pentru care iubirea lor n-a dat roade şi n-au avut copii niciodată?

Dacă ar fi avut copii, cariera ei ar fi arătat altfel

Parton a dezvăluit într-un alt interviu că ea şi Dean s-au întrebat mereu cum ar fi fost copiii lor. „Când ne-am căsătorit, ne-am gândit cum ar arăta ei? Ar fi înalţi ca el sau scunzi ca mine? Dacă am fi avut o fată, s-ar fi numit Carla‟, a spus ea. A adăugat că „nu a fost să fie. Cred că aş fi fost o mamă grozavă. Aş fi renunţat, probabil, la orice altceva, pentru că m-aş fi simţit vinovată să-i las şi să plec în turnee. Totul s-ar fi schimbat. Probabil că n-aş fi fost o vedetă”, a continuat ea.

Parton a subliniat că a renunţat la multe pentru a ajunge unde este acum: „Am făcut sacrificii. Nu am avut timp de petrecut cu familia. Am renunţat la familie şi prieteni, la vacanţe şi am muncit 24/7, 365, dar trebuie să faci sacrificii‟.

Ce boală i-a impus o operaţie de îndepărtare a uterului

Un alt motiv pentru care Dolly Parton nu a avut niciodată copii este că a suferit de endometrioză, o afecţiune dureroasă care poate duce la infertilitate. Până în 1984, a suferit o histerectomie parţială pentru a-şi trata simptomele, o procedură în care întregul uter şi o parte a colului uterin sunt îndepărtate. Deşi nu a vorbit prea mult despre această boală sau despre operaţia ei, Parton a spus că a intrat într-o depresie profundă după aceea şi chiar a gândit să se sinucidă. „A fost o perioadă groaznică pentru mine‟, a declarat ea în 2008.

Se consideră mamă pentru toată lumea

Parton a locuit cu 11 fraţi şi surori într-o casă cu un dormitor, aşa că a fost întotdeauna extrem de aproape de ei. Chiar şi după ce s-au mutat din cabana lor de la poalele munţilor Appalachian, Parton a spus că mai mulţi dintre fraţii şi surorile ei au locuit cu ea. A învăţat să-şi iubească nepoatele şi nepoţii ca şi cum ar fi fost copiii ei. „Ei îmi spun „mătuşă sau bunicuţă. I-am iubit şi copiii ca şi cum ar fi fost nepoţii mei, iar acum am strănepoţi. Acum sunt GeeGee, care este bunica. Adesea cred că nu a fost să fie pentru mine să am copii, astfel încât copiii tuturor să poată fi ai mei‟, a mărturisit Parton.

Citeşte şi:

Motivele pentru care Dolly Parton îşi începe ziua la ora 3.00 dimineaţa. Arată uimitor la 74 de ani!

A ajutat alţi copii

În ciuda faptului că nu are copii ai ei, Parton iubeşte mult copii. În anul 2017, Parton a lansat şi un album pentru copii numit „I Believe in You” şi a creat Biblioteca Imaginaţiei, o organizaţie non-profit care oferă cărţi gratuite preşcolarilor. „Cred că copiii se relaţionează cu mine pentru că se gândesc la mine ca la o mamă sau naşă. Sunt ca un personaj de desene animate şi foarte copilăroasă‟, a explicat artista.

FOTO: Shuuterstock

Mai multe