Bob Dylan îşi doreşte să cânte la cimpoi

14 octombrie 2011   Viață de vedetă

După o călătorie recentă în Scoţia, unde a susţinut mai multe concerte în Glasgow, Bob Dylan s-a îndrăgostit irecuperabil de obiceiurile specifice locului. Iar din punct de vedere muzical, artistul a fost cucerit de cimpoi, la care îşi doreşte să înveţe să cânte.

În primul rând,legendarul muzician în vârstă de 70 de ani şi-a cumpărat un cimpoi tradiţional. Un purtător de cuvânt al Centrului naţional al cimpoiului (National Piping Centre),care i-a furnizat instrumentul şi un manual de folosire,a spus că artistul a vrut întotdeauna să înveţe să cânte la cimpoi.Bob Dylan a declarat că „iese un sunet frumos când ştii să cânţi la cimpoi,este ceva care merită apreciat”.

Pe numele său adevărat Robert Allen Zimmerman,Bob Dylan s-a născut pe 24 mai 1941,în Duluth,Minnesota. Este cântăreţ,compozitor şi poet,iar de zeci de ani,  este una dintre figurile reprezentative ale muzicii mondiale.

Bob Dylan a concertat la Bucureşti în iunie 2010,în cadrul Never Ending Tour-şirul de reprezentaţii neîntrerupte ale cântăreţului,început în luna iunie 1988.

Mai multe