Când ţi se umflă mâinile: iată cum previi retenţia de apă!

4 septembrie 2012   Viață de vedetă

Ţi s-a întâmplat vreodată ca la sfârşitul zilei să nu îţi mai poţi da jos inelul de pe deget? Cercetătorii susţin că umflarea degetelor este o consecinţă a retenţiei de fluide conoscută sub denumirea de edem. Iată ce ai de făcut atunci când ţi se umflă mâinile.

În general,retenţia de apă este uşor sesizabilă la nivelul mâinilor,picioarelor,a feţei şi chiar a stomacului. Însă,adesea,observăm cum degetele şi partea inferioară a picioarelor capătă proporţii.

Deşi acest lucru este normal în cazul femeilor însărcinate,în restul cazurilor,consumul excesiv de sare este cauza majoră. De aceea,specialiştii ne sfătuiesc să limităm consumul de produse care sunt bogate în sodiu.

Ce să faci când ţi se umflă mâinile

În plus,pentru a reduce excesul de apă din organism,este indicat să incluzi în dieta de zi cu zi:

-Păpădie (sub formă de ceai):această plantă are rolul de a preveni retenţia de apă în organism. De asemenea,păpădia este o bună sursă de folaţi,magneziu,fosfor,cupru şi fibre dietetice.

Ce să mănânci când ţi se umflă mâinile

-Fructe şi legume:Un consum constant de fructe şi legume bogate în apă contribuie la eliminarea excesului de fluide din organism. Cu cât bem mai multă apă,cu atât organismul reţine mai puţină.

-Ceai de ghimbir, mentă şi muşeţel

Mai multe