Cât de provocatoare poţi fi la 10 ani?- VIDEO

5 august 2011   Viață de vedetă

Un pictorial a cărui protagonistă are 10 ani stârneşte controverse în lumea modei. Fetiţa este îmbrăcată şi fardată ca o femeie, iar reacţiile n-au întârziat să apară!

Thylane Lena-Rose Blondeau are 10 ani,dar a pozat pentru revista franceză Cadeaux,precum o femeie de 20 de ani. Thylane poartă haine cu imprimeu leopard şi are buzele rujate destul de provocator. Mai mult,într-un joc cu camera de fotografiat,fetiţa mimează un sărut deloc inocent. Toate astea au stârnit furia multora,care s-au grăbit să declare că astfel de imagini nu sunt deloc potrivite cu vârsta fetei,scrie dailymail.co.uk.

Thylane nu este la prima şedinţă foto,ea a pozat deja pentru reviste celebre,iar pozele cu ea au tot circulat pe internet. Nu i-au lipsit nici comparaţiile cu Brigitte Bardot,despre care se ştie că la doar 15 ani a pozat pentru revista de modă Elle.

Pictorialul controversat în care Thylane poartă pantofi cu toc cui şi este machiată strident a fost realizat pentru revista Cadeaux.

Reacţiile nu s-au lăsat deloc aşteptate. Uniunea Mamelor din Marea Britanie a luat imediat atitudine,învinovăţind agenţia de modă care o reprezintă pe Thylane. „Şedinţele foto care îi cer unui copil de 10 ani să se îmbrace precum o femeie,să se machieze şi să poarte tocuri cui îi refuză acestuia dreptul de a fi copil. Sperăm că imaginile nu vor deveni un standard al revistelor sau al reclamelor de pe stradă", a declarat purtătorul de cuvânt al Uniunii Mamelor, potrivit Mediafax.

Un studiu britanic recent arată că 88% dintre părinţi sunt de părere că există o presiune asupra copiilor să se maturizeze prea repede, iar 58% dintre ei cred că se întâmplă asta din cauza promovării unei culturi a celebrităţii.

Însă un copil tratat ca un adult se va confrunta cu nenumărate probleme psihologice, avertizează specialiştii. „Aceste imagini sunt exact opusul a ceea ce ar trebui să fie copilăria în societatea de astăzi. Este un copil expus unei lumi pe care nu este pregătit să o înfrunte. Pentru ca un copil să devină un adult fericit şi echilibrat psihic trebuie să aibă o copilărie petrecută firesc, care să îl pregătească pentru cererile adulţilor",a spus medicul Emma Gray,psiholog consultant.

Thylane nu este un caz singular. Actriţa Elle Fanning a devenit imaginea Marc Jacobs la doar 13 ani,iar Hailee Steinfeld a semnat un contract cu Miu Miu la 14 ani.

Cât despre familia din care provine Thylane,ea este fiica prezentatoarei TV Veronika Loubry şi a fostului fotbalist,francezul Patrick Blondeau.

Mai multe