De ce „îngheață” Joe Biden pe scenă. E bolnav președintele american?

18 iunie 2024   Viață de vedetă

Gafele publice ale președintelui de 81 de ani, Joe Biden, ridică noi semne de întrebare despre sănătatea președintelui american. E bolnav cel mai puternic om din lume?

Atât experții medicali, cât și presa și publicul larg au atras atenția asupra comportamentului președintelui american din ultima vreme. Biden a „înghețat” pur și simplu pe scenă, în ultimele zile, și a rămas blocat până ce a venit cineva să-l ia de-acolo. Ce înseamnă asemenea incidente la o persoană de vârsta lui?

După ce și-a susținut discursul în Los Angeles, Joe Biden a rămas stană de piatră pe scenă, nu s-a mișcat și se uita în gol spre mulțimea adunată cu ocazia evenimentului la care participa. Angajații de la Casa Albă au negat imediat zvonurile că președintele american ar fi bolnav și au ținut să explice astfel de incidente cât mai natural posibil – primul om în stat se bucura de aplauzele publicului.  

Același lucru s-a întâmplat și la Casa Albă, când a avut loc un eveniment la care a fost invitată cântăreața Kirk Franklin. Biden a rămas nemișcat în timp ce vice-președintele dansa lângă el. În timpul discursului pe care l-a susținut atunci, președintele s-a și bâlbâit și a încurcat câteva cuvinte.

Ce se întâmplă cu cel mai influent om din lume?

„Față înghețată, imobilă, mișcări de brațe cu încetinitorul, clipit rar sunt toate semne că există o tulburare neurologică la persoana respectivă, precum Parkinson”, susține un medic.

„Dacă așa ceva ar fi normal la o persoană în vârstă, n-aș scrie despre acest subiect, dar nu e”, continuă doctorul Sheila Nazarian. „Orice ar fi, orice slăbiciune la comandantul nostru militar reprezintă o amenințare la siguranța națională. Ne afectează pe toți”, atrage aceasta atenția.

Cu alte cuvinte, e posibil ca echipa prezidențială să ascundă o boală în stadiu incipient la președintele în exerciițiu, însă, dacă se întâmplă așa ceva, poate fi un pericol public care ne amenință pe noi toți, nu credeți?

Mai multe