Ce cosmetice îţi fac rău?

1 februarie 2012   Viață de vedetă

Cosmeticele se găsesc la orice colţ de drum, le cumperi din magazine, de la farmacie şi chiar virtual, de pe internet. Dar cum să te decizi printre sutele de produse? Şi care sunt cele mai bune? Iată cum să optezi pentru cosmetice sănătoase!

Cele mai toxice cosmetice sunt cele care provin din surse suspecte,sunt contrafăcute şi nu respectă legislaţia europeană. Ele au o concentraţie mai mare de ingrediente decât limita superioară stabilită. De exemplu,uită-te pe eticheta lor şi informează-te în legătură cu concentraţia de plumb,de arsen sau de crom. Ea trebuie să fie nulă.

Organismele europene de protecţia consumatorilor avertizează periodic privind substanţele care n-ar trebui să existe în produsele cosmetice şi care totuşi au fost depistate. Internetul,magazinele necertificate şi vânzătorii nespecializţi sunt printre cei care pot livra,chiar fără să ştie,astfel de produse dăunătoare.

Unele ingrediente toxice sunt iritative pentru piele. Altele,prin absorbţie,sunt de-a dreptul periculoase pentru sănătate. „Intoxicaţia cu aceste substanţe  poate duce la dereglări ale metabolismului,afecţiuni cardiace,cefalee,anemie,ameţeli şi chiar tulburări ale sistemului nervos. În plus,pot periclita o sarcină”,spune Mihaela Leventer,fondator clinica DermaStyle.

Unele substanţe sunt bănuite ca fiind cancerigene şi de aceea sunt propuse a fi scoase din produsele cosmetice.Pentru mai multă siguranţă,este recomandată folosirea dermatocosmeticelor din farmacii şi evitarea mărcilor de cosmetice necunoscute sau din surse obscure. 

Mai multe