Ce să faci când nu mai scapi de mătreaţă

20 martie 2013   Viață de vedetă

Când umerii îţi sunt acoperiţi cu „fulgi” albi, când pielea capului te mănâncă non stop, e timpul să iei măsuri. Află care sunt primii paşi în lupta anti-mătreaţă!

Cauza:necunoscută

Nu se ştie cu exactitate  care e cauza mătreţii – se crede că e produsă de nişte ciuperci,localizate la nivelul foliculilor din care cresc firele de păr. În orice caz,mătreaţa nu e semn de igienă deficitară. Poate însă indica faptul că foloseşti produse cosmetice şi de îngrijire necorespunzătoare-şampoane,săpunuri,vopsele de păr.

Produse speciale

Foloseşte produse speciale,din farmacii,pentru a scăpa de neplăcuta „ninsoare albă”. Produsele indicte ar trebui să conţină unul sau mai multe din următoarele ingrediente:

-Ketocozanol-luptă împotriva fungilor vinovate.

-Acid salicilic– te scapă de pielea descuamată,dar usucă scalpul,ceea ce poate spori senzaţia de mâncărime

-Sulfură de seleniu– încetineşte moartea celulelor scalpului şi combate ciupercile cu pricina.

-Catran– încetineşte formarea celulelor moarte,dar produce decolorarea părului vopsit.

-Pirition-zinc,atacă ciupercile care produc necazul.

Remedii naturale

Există câteva remedii naturale care,se crede,au acţiune anti-mătreaţă. Din nefericire,nu există studii ştiinţifice care să arate cât sunt de eficace.

-Aloe vera–  folosită pe scalp,sub formă de gel sau în compoziţia produselor speciale pentru păr,ar duce la scăderea mâncărimilor.

-Oţet– medicina populară recomandă clătirea părului cu oţet,după spălare,ca remediu împotriva îngrăşării părului şi a mătreţei

-Şampon cu ulei de arbore de ceai– scade cantitatea de mătreaţă şi alină mâncărimile

-Şampon cu urzică-normalizează funcţia glandelor sebacee

Mai multe