Ce trebuie să faci ca să îţi crească unghiile mai repede. Alimentaţia, un factor important
Procesul de creştere al unghilor îţi pune la încercare răbdarea? Există multe modalităţi cu ajutorul cărora poţi avea unghii lungi şi frumoase. Pentru că se spune că manichiura este cartea de vizită a unei femei, te vom ajuta să descoperi care sunt trucurile ce pot contribui la accelerarea procesului de creştere.
Unghiile sănătoase trebuie să fie netede şi dure, fără pete sau şanţuri şi să crească într-un ritm normal. Dacă unghiile tale se dezvoltă încet, există mai multe remedii casnice şi tehnici de îngrijire care pot ajuta în procesul de creştere. Având grijă de corpul tău, poţi ajuta totodată şi unghiile să crească mai repede.
Citeşte şi: Se taie sau nu cuticulele? În unele zone ale lumii este o practică interzisă de lege
Cele mai bune alimente pentru creşterea unghiilor
Biotina este recomandată, deoarece ajută la creşterea rezistenţei părului şi unghiilor. Studiile spun că o doză de 2,5 miligrame de biotină administrată zilnic poate îmbunătăţi rezistenţa unghiilor, în doar câteva săptămâni. Biotina poate fi găsită în mod natural în alimente precum: ouă fierte, drojdie de bere, sardine, nuci, cereale integrale, soia, conopidă, banane şi ciuperci.
Un alt ajutor de nădejde este şi orezul. De ce? Pentru că una dintre vitaminele esenţiale pentru creşterea şi rezistenţa unghiilor este vitamina B, care se găseşte în orez. Aşadar, consumul de orez, de mai multe ori pe săptămână, poate ajuta la întărirea unghiilor.
În plus, alimentele bogate în vitamina C sunt recomandate pentru creşterea unghiilor. Surse naturale de vitamina C sunt: cătina, portocalele, măceşele, kiwi, broccoli, ardeiul iute, lămâia sau grepfrut.
Lasă unghiile „să respire‟, din când în când
O concepţie greşită este că oja formează un strat care protejează unghiile. În realitate, studiile nu susţin această afirmaţie. De fapt, substanţele chimice din ojă pot pătrunde în unghie, lucru care poate provoca decolorarea unghiei şi exfolierea sa. Desigur, nu trebuie să renunţi în totalitate la colorarea unghiilor, însă o pauză din când în când este benefică.
Citeşte şi: Nuanţe de lac de unghii care se potrivesc oricărei ţinute. Care nu se demodează niciodată?
Ce alte lucruri poţi face:
- Aplică zilnic pe unghii vaselină. Acţionează ca un hidratant pentru unghii şi cuticule. În plus, întăreşte unghiile şi formează un strat protector;
- Poartă mănuşi din latex, de fiecare dată când faci curăţenie;
- Pentru a preveni ruperea, experţii recomandă folosirea întăritorului de unghii. Ţine cont că trebuie utilizat doar pe o perioadă scurtă de timp!
Sursă foto: Shutterstock