Ce trebuie să-ţi întrebi dermatologul dacă ai acnee
Te confrunţi de ceva vreme cu această problemă şi vrei să ştii care sunt paşii ce trebuie urmaţi pentru un ten curat şi sănătos.
Vizita la un medic dermatolog este obligatorie în astfel de cazuri,aşa că iată cum trebuie să decurgă consultul. Ce întrebări trebuie să-i pui?
1. Sunt produsele mele de îngrijire potrivite?
De obicei,medicul dermatolog ar trebui să vorbească cu tine despre acest aspect şi să se asigure că produsele folosite zilnic se potrivesc nevoilor pielii tale.
Este important de aflat dacă nu există cumva şi o anumită reacţie alergică la unele ingrediente.
De aceea,în momentul în care mergi la dermatolog,ia cu tine şi produsele pe care le foloseşti cu regularitate,astfel încât să le poată evalua mai exact.
Citeşte şi:
Tot ce trebuie să ştii despre dermatita seboreică
Măşti magice care te scapă de acnee
2. Ce produse nu ar trebui să folosesc?
Evită orice produse care nu sunt non-comedogenic. Comedogenic înseamnă că blochează porii,aşa că,un produs non-comedogenic,îţi poate afecta pielea. În plus,evită cremele grase,deoarece adagă un surplus de grăsime şi te vei trezi cu un ten extrem de uleios.
3. Care este cauza acneei mele?
Acneea,leziunile sau coşurile pot fi cauzate de o mulţime de factori. Acneea rozacee,dermatita seboreică şi chiar foliculita,toate pot ascunde o acnee severă. Asigură-te că medicul dermatolog te informează,face analizele potrivite şi tratează cauza principală pentru problemele pielii tale.
4. Poate fi vorba de un dezechilibru hormonal?
De multe ori,o afecţiune comună,cunoscută sub numele de sindromul ovarelor polichistice,poate provoca această erupţie pe tenul tău.
Încearcă să afli de la medicul tău dacă este posibil să suferi de acest sindrom,fă o serie de analize şi o ecografie,astfel încât să diagnosticaţi corect problema şi să o puteţi trata corespunzător.
5. Ce dietă ar trebui să urmez?
În funcţie de boala de piele pe care medicul dermatolog o va diagnostica,îţi va sugera şi un anumit regim alimentar,astfel încât echilibrul intern să fie optimizat. Ajustarea dietei poate îmbunătăţi semnificativ stărea de sănătate a cuiva şi,implicit,şi a pielii.
De exemplu,în cazul acneei,lactate vor fi adesea interzise,iar în cazul acneei rozacee,ţi se vor interzice alimentele condimentate şi alcoolul.
6. Ar trebui să iau şi suplimente de vitamine pentru a combate acnee?
Anumite vitamine au fost dovedite că pot contribui la tratarea acneei,cum ar fi acizii graşi de omega-3 acizi şi acidul alfa lipoic. Vorbeşte cu medicul dermatolog ce suplimente crede că ţi-ar fi de folos şi în ce doză trebuie administrate.