Ceaiuri care-ţi şterg anii de pe chip

22 februarie 2018   Viață de vedetă

Antioxidanţii din compoziţia anumitor plante protejează organismul şi pielea contra efectelor negative ale stresului oxidativ. Cu alte cuvinte, amână procesele de îmbătrânire.

Ceaiul Rooibos, cât 22 de fructe

Numit şi ceai roşu, are efect energizant. Din frunzele uşor fermentate se prepară un ceai de culoare roşiatică. Planta conţine substanţe cu rol antioxidant, în special polifenoli. Acţiunea acestora echivalează cu consumul a 22 de fructe şi legume, printre care citrice, broccoli şi morcovi. Foloseşte o linguriţă de ceai la o cană cu apă fierbinte.

Ceai verde cu iasomie, efect anticancer

Ceaiul verde se află în topul băuturilor cu efect antioxidant. Cel semifermentat, Oolong, este considerat ca având cele mai bune proprietăţi antioxidante. Ceaiul verde cu iasomie, sub formă de perluţe, este un excelent remediu antiîmbătrânire, având şi proprietăţi anticancer. E bine să ştii că temperatura şi timpul de infuzare influenţează conţinutul în antioxidanţi al ceaiului. Cel verde se lasă la temperaturi cuprinse între 50 şi 80 grade Celsius, timpul ideal de infuzare fiind de 2 minute.

Ceaiul de Hibiscus scade colesterolul

Hibiscus (Hibiscus sabdariffa) este o plantă bogată în vitamina C. Conţine bioflavonoizi, care previn creşterea concentraţiei de colesterol rău LDL, vinovat de blocarea arterelor. Reduce cantitatea de trigliceride şi colesterolul total. Scade glicemia şi tensiunea arterială. Prepară o infuzie de 2 linguri de hibiscus în 750 ml apă. Lasă la infuzat 10 minute. Planta nu este recomandată femeilor gravide şi celor care alăptează.

Ceaiul de urzică elimină toxinele

Urica ajută la eliminarea toxinelor din organism. Prepari ceaiul din 2 linguri de plantă la 300 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 10-15 minute, apoi strecoară şi consumă câte 2 căni pe zi, cu 30 de minute înainte de masa de prânz şi cea de seară. Urmează tratamentul o lună.

Mai multe