Cel mai bun aliat natural contra ridurilor

16 iulie 2015   Viață de vedetă

Bogată în vitamine (A, C şi E) şi antioxidanţi, dar şi cu puţine calorii, banala roşie este foarte eficientă în păstrarea pielii catifelate şi fără cute inestetice. În plus, fiind săracă în calorii, nu îţi dă palpitaţii nedorite atunci când urci pe cântar.

Tomatele conţine carotenoizi,mai exact licopen,cu puternic rol antioxidant şi care conferă legumei culoarea specifică. Aceste substanţe protejează corpul de acţiunea radicalilor liberi,periculoşi deoarece provoacă îmbătrânirea prematură a celulelor,dar şi alte afecţiuni,cum ar fi bolile cardiovasculare.

Spre deosebire de alte legume,care îşi pierd o parte din proprietăţi în urma preparării termice,roşiile sunt mai sănătoase când sunt gătite,deoarece îşi sporesc cantitatea de licopen atunci când folosite în astfel de bucate.

Protejează tegumentul de arsurile solare

Potrivit unui studiu realizat în anul 2008 de cercetătorii britanici,cinci linguri de pastă de tomate,mâncate zilnic,timp de cel puţin trei luni,protejează pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Î

În urma unui experiment,la care au participant 10 voluntari,specialiştii au ajuns la concluzia că un consum zilnic de roşii,atât în stare proaspătă,cât şi în preparatele culinare,măreşte cu 33% capacitatea tegumentului de a se apăra împotriva arsurilor solare.

Hrăneşte pielea în profunzime

Sucul de roşii,proaspăt stors,menţine fermitatea pielii şi prelungeşte tinereţea acesteia. Aplică dimineaţa şi seara comprese pe ten şi lasă să acţioneze cinci minute,după care îndepărtează cu apă caldă.

De asemenea,roşia fiartă şi descojită poate fi folosită în măştile de înfrumuseţare preparate în casă. Oferă luminozitate şi strălucire tenului,hidratează şi regenerează pielea.   

Info:Masca pe bază de roşii şi avocado,lăsată 20 de minute pe faţă,te ajută să scapi de punctele negre.

Mai multe