Cele mai ciudate concerte de Crăciun ale trupei The Beatles

15 decembrie 2020   Viață de vedetă

În sezonul de Crăciun din anul 1963, The Beatles era unul dintre cele mai mari grupuri muzicale din istoria divertismentului britanic. Aşa că artiştii au fost rugaţi să apară într-o serie de concerte de Crăciun care urmau să aibă loc la cinematograful Astoria din Londra. S-au dovedit a fi cele mai bizare spectacole din cariera trupei.

Încă din Ajunul Crăciunului, The Beatles au început spectacolele. Apoi, artiştii au mers la familiile lor pentru a sărbători Crăciunul, după care au continuat concertele până pe 11 ianuarie 1964. Cele 1000.000 de bilete scoase la vânzare s-au epuizat imediat. Din punct de vedere financiar, spectacolele au fost un succes garantat, dar din punct de vedere artistic lucrurile n-au mers la fel de bine.

Au schimbat conceptul de pantomimă de Crăciun

Spectacolele tradiţionale britanice de Crăciun au inclus întotdeauna o pantomimă, care nu era pe placul celor de la The Beatles. De aceea, au încercat să-şi facă propriul spectacol, asemănător cu unul pop. Îşi propuseseră să cânte câteva melodii şi să se îmbrăce în nişte costume ridicole în timp ce celelalte grupuri de pe scenă ar fi cântat, apoi băieţii ar fi interpretat o melodramă. După terminarea scenetei, ar fi trebuit să alerge din nou în culise, să-şi ia din nou costumele şi să se întoarcă pe scenă pentru finalul spectacolului.

Distribuţia a fost inspirată. John Lennon era ticălosul, purta pelerină neagră şi mustaţă neagră. Paul McCartney era tipul bun. George Harrison urma s-o joace pe fata în primejdie, cu o eşarfă feminină, iar Ringo Starr a făcut singura pantomimă reală din scenetă, asigurând efectele speciale, ploaia, zăpada sau orice alt efect era necesar. Ticălosul o răpea pe fata neajutorată şi o lega de şinele de cale ferată, înainte ca tipul bun să intre şi s-o salveze. În tot acest timp, Ringo adăuga efecte pline de umor.

A fost un haos amuzant

Partea muzicală a spectacolului de Crăciun a fost, aşa cum era de aşteptat, un succes. Trupa Beatles şi-a interpretat schiţa cu multă încredere în talentele proprii, dar a fost acoperită de fanii care ţipau. Niciunul dintre dialoguri n-a putut fi auzit. „A fost un haos organizat, dar a fost un haos foarte amuzant‟, a spus publicistul Tony Barrow.

Chiar şi după aceste spectacole foarte ciudate, The Beatles au fost de acord să susţină şi alte concerte de Crăciun în anul următor. Aceasta a inclus o altă serie de scenete. În acel moment, artiştii erau superstaruri de renume mondial, de aceea este surprinzător că au acceptat să repete acele spectacole într-un moment în care aveau atât de mult succes. Câştigau destul de mult din aceste concerte, dar nu acesta era adevăratul motiv.

La spectacolele din anul 1964, John a purtat o perucă de femeie blondă, cu cozi. Paul şi George purtau fiecare câte un costum victorian, iar Ringo avea unul de leu, cu o coamă drapată în jurul capului. Spectacolele au avut un succes extraordinar.

În vara anului 1965, au fost anunţate viitoarele spectacole de Crăciun din Londra. Spectacolele includeau scenete din „Cenuşăreasa”, „Mama gâscă” şi „Scufiţa Roşie”, însă John Lennon a refuzat oferta.

FOTO: Shutterstock

Mai multe