Cele mai eficiente tratamente împotriva căderii părului

9 decembrie 2016   Viață de vedetă

Experimentată aproape de fiecare dintre noi, la un moment dat în viaţă, căderea părului poate fi un fenomen frustrant pentru femei şi bărbaţi deopotrivă. Există diferite cauze posibile ale acestei probleme, inclusiv afecţiuni medicale, genetice, unele medicamente, tratamente dure cu scalpul sau părul, precum şi stresul sau modificările hormonale.

Dr. Laurenţiu Vlădău,specialist dermatolog în cadrul Clinicii de dermatologie Hebra, vă recomandă un consult dermatologic imediat ce aţi observat căderea în exces a părului,pentru a determina cauzele care au dus la apariţia acestei probleme şi instituirea unui tratament adecvat şi eficient. În cazul în care pierderea părului este cauzată de o boală,tratamentul pentru boala respectivă este foarte probabil să restabilească şi sănătatea capilară. Dacă,în schimb,un anumit medicament provoacă pierderea părului,este foarte probabil ca medicul specialist să recomande ca acesta să nu mai fie utilizat timp de cel puţin trei luni. Tratamentele topice se pot dovedi eficiente în unele cazuri,dar în altele,în funcţie de cauză care a stat la baza căderii părului,intervenţii medicale şi chirurgicale ar putea fi necesare pentru a restabili creşterea părului.

Corticosteroizii

Derivaţi hormonali sintetici,corticosteroizii sunt folosiţi frecvent sub formă de loţiuni şi soluţii în alopecii inflamatorii,cum ar fi cele din dermatitele alergice,iritative,atopice,psoriazis,alopecia areata,lupus. „Cu toate că nu schimbă cursul bolii,corticosteroizii reduc local inflamaţia şi permit reluarea ciclului normal de creştere a părului în zonele afectate după remiterea puseului de boală. Sunt unele din cele mai eficiente tratamente,respectând condiţia ca diagnosticul să fie bine stabilit. În cazul alopeciei areate se poate opta pentru injectare intradermică a corticosteroizilor în zonele fără păr,repetată la intervale de patru săptămâni cu rezultate foarte satisfăcătoare în multe cazuri. Atenţie însă că administrarea pe termen lung,nesupravegheată de dermatolog,poate duce la subţierea pielii şi la infecţii locale”,explică dr. Vlădău.

Mai multe