Chuck Berry, „Părintele Rock'n'Roll”, filma femeile în baia din restaurantul său. Ce a păţit când a fost prins?

10 februarie 2021   Viață de vedetă

Cântăreţ american, compozitor şi chitarist, Chuck Berry a fost unul dintre pionierii muzicii rock and roll. Poreclit „Părintele Rock'n'Roll”, artistul a rafinat rhythm and blues şi a făcut cunoscut sound-ul rock and roll prin melodii precum Roll Over Beethoven (1956), Rock and Roll Music (1957) şi Johnny B. Goode (1958). A compus muzică pentru adolescenţi, dezvoltând un stil care includea solo-uri de chitară spectaculoase, devenind un showman extraordinar.

Însă nu numai realizările lui profesionale au atras atenţia marelui public. Viaţa sa privată a făcut la fel de multă vâlvă în presă, mai ales atunci când au fost făcute cunoscute câteva incidente regretabile pentru un star de calibrul său.

În 1987, Berry a fost acuzat că a agresat fizic o femeie în hotelul Gramercy Park din New York. Se pare că acesta a lovit-o pe individă provocându-i vânătăi la faţă şi răni care au necesitat cinci cusături la gură. Rockerul şi-a recunoscut vina la tribunal şi a plătit, drept urmare, o amendă de 250 de dolari.

Trei ani mai târziu, alt scandal a izbucnit. După ce a fost descoperit de unul dintre bucătarii lui, Berry a fost acuzat de mai multe femei că le filmase în baia din restaurantul său. Se pare că au existat sute de femei care au fost victima artistului pervers, ele fiind filmate cu două camere, una amplasată deasupra toaletei şi alta, în spatele wc-ului.

Chuck a declarat că instalase camerele pentru a-l filma pe un angajat pe care-l suspecta de furt. Cu toate că vina artistului nu a fost niciodată dovedită în sala de tribunal, chitaristul şi-a dorit să ajungă la o înţelegere cu victimele lui. Având în vedere că au fost 59 de femei care l-au acuzat, în mod oficial, de o astfel de expunere indecentă, acesta a fost nevoit să plătească în jur de 1,2 milioane de dolari numai pentru a acoperi taxele juridice.

Avocaţii chitaristului au susţinut faptul că faimosul lor client era, de fapt, victima unor persoane care şi-au dorit să profite de pe urma bunăstării lui materiale. Teoria lor n-a mai stat în picioare din momentul în care acasă la superstar au fost descoperite casete video cu femei în ipostaze intime, ca cele pe care le filma ei la baia din restaurant. În plus, una dintre acele femei era, de fapt, o minoră.

Poliţia a mai descoperit în casa vedetei 62g de marijuana, lucru care i-ar fi crescut şi mai mult pedeapsa. Totuşi, s-a renunţat la acuzaţiile de abuz asupra unui minor, Berry rămânând să-şi recunoască vina doar pentru posesie de droguri. Pentru această ilegalitate a primit o sentinţă cu suspendare de şase luni de închisoare şi i s-a cerut să facă o donaţie de 5.000 de dolari unui spital local.

foto - Instagram Ckuck Berry

Mai multe