Ciocolată de baie cu cacao şi vanilie

23 septembrie 2015   Viață de vedetă

Indiferent de timpul tău de piele, o baie relaxantă cu ciocolată este tot ceea ce îţi poţi dori după o zi obositoare la birou. Te vei relaxa şi vei uita de griji.

Iată de ce ai nevoie şi cum se prepară:

Ingrediente

Pentru două tablete de ciocolată de baie

100 g unt de cacao

40 g unt de shea

50 g lapte praf

6 g lysolecitină

Pentru tableta cu vanilie adăugăm în plus şi

1 bastonaş de vanilie

2 g ulei de parfum cu aromă de vanilie

Pentru tableta cu cacao adăugăm în plus şi

2 linguriţe de cacao

12 g ulei de parfum cu aromă de ciocolată

Mod de preparare

1.       La foc mic,într-un pahar termorezistent aşezat în bain-marie,se topesc untul de cacao şi cel de shea. Grăsimile nu se încălzesc foarte mult,pentru a-şi păstra calităţile nutritive şi aspectul frumos după ce se întăresc.

2.       Se opreşte sursa de căldură,apoi se adaugă în grăsimi laptele praf şi lysolecitina. Se amestecă toate cu mixerul pentru a obţine o pastă omogenă,după care aceasta se împarte în două.

3.       La o jumătate se adaugă măduva de vanilie şi parfumul corespunzător,iar la cealaltă jumătate pudra de cacao şi parfumul de ciocolată. Se lasă ambele amestecuri la răcit,după care se toarnă în forme de tablete de ciocolată,unde se vor răci complet. Se lasă tabletele în forme timp de 2-3 zile,pentru a acorda timp untului de cacao să se întărească.

4.       Tabletele de baie au un termen de valabilitate de 6-12 luni.

Ciocolata de baie se păstrează cel mai bine în celofan,dar se poate împacheta şi în folie de nailon.

Citeşte mai multe reţete de preparare a cosmeticelor chiar la tine în bucătărie,în cartea “Cosmetice preparate acasă” de Jinaika Jakuszeit,de la Editura Casa.

Mai multe