Cireşele te menţin tânără
Ştiai că cireşele te ajută să rămâi tânără? O cură cu astfel de fructe este bienvenită oricând, căci, datorită mineralelor pe care le conţin, scad procesul de îmbătrânire.
Cireşele sunt o adevărată oază de sănătate,fiind bogate în calciu,magneziu,fier şi vitaminele A şi B. Îţi vor întări metabolismul şi încetinesc procesul de îmbătrânire. Mai mult,previn apariţia unui atac de cord cu până la 30%. Iar o cană cu suc de cireşe,consumată la micul dejun,scade nivelul colesterolului rău din sânge.
O reţetă delicioasă:compot de cireşe
Ingrediente:250 de grame de zahăr, 800 ml de apă,un pliculeţ de zahăr vanilat. Preparare:Apa,zahărul şi vanilia se pun la fiert,până se formează un sirop. Între timp,speli bine cireşele şi le adaugi în sirop. Le laşi la fiert zece minute,la foc mic şi compotul este gata!
Elimini toxinele cu căpşuni
Datorită vitaminei K,căpşunile sunt indicate în insuficienţă hepatică şi în afecţiuni ale bilei. O cură de două săptămâni,câte 200-300 de grame pe zi,este recomandată în reumatism,gută sau litiază renală.
Căpşunile au acest efect datorită vitaminelor B,C şi K,fierului,calciului şi potasiului pe care îl conţin. O perioadă de 14 zile,în care vei mânca 250 de grame de căpşune la dejun,va avea ca efect eliminarea toxinelor din organism.
Dacă ai tenul iritat,fă o mască din căpşuni cu smântână,pe care să o aplici timp de 10 minute. Apoi clăteşti bine,cu apă călduţă.
O reţetă delicioasă:salată de căpşuni
Ingrediente:200 de grame de căpşuni,o lămâie,trei linguri de miere,două mere
Preparare:Speli fructele şi le tai în cubuleţe mici,după care le amesteci cu mierea de albine şi cu zeama de lămâie. Se lasă la frigider timp de 30 de minute. O poţi servi şi cu frişcă.
Zmeura scade pofta de mâncare
Bogată în vitamina C,B şi D,dar şi în fosfor,mangan,potasiu şi zinc,zmeura ajută în tratarea bolilor digestive şi ale sistemului respirator. Este,de asemenea,de mare ajutor în lupta cu kilogramele în plus.
Consumate câte 200 grame de fructe,timp de o lună-o lună şi numătate,dimineaţa,pe stomacul gol,scad pofta de mâncare. Ţine minte că o porţie de zmeură de 125 grame are doar 60 de calorii.
O reţetă delicioasă:prăjitură de zmeură
Ingrediente:3 ouă,2 linguri de zahăr,3 linguri de făină,300 grame de brânză de vaci,400 grame de zmeură,un plic de zahăr vanilat
Baţi albuşurile spumă cu zahărul,adaugi gălbenuşurile şi făina şi torni compoziţia în tavă,după ce ai uns-o cu unt. Laşi la cuptor 20 de minute. În acest timp,amesteci brânza cu 300 de grame de zmeură şi cu zahărul vanilat,până rezultă o cremă. După ce s-a răcit blatul,întinzi crema si decorezi prăjitura cu zmeura rămasă.
Credit foto:Shutterstock