Copilăria actriţei Glenn Close, petrecută într-o sectă: „Erau multe reguli, mult control”

15 iunie 2021   Viață de vedetă

Starul hollywoodian a vorbit recent despre experienţele ei din copilărie care i-au afectat toate relaţii sentimentale de la maturitate, în cadrul podcastului despre sănătatea mintală al lui Oprah Winfrey şi al Prinţului Harry.

Actriţa a fost căsătorită de trei ori, conform celor publicate de Parade, Glenn divorţând pentru prima dată la numai 22 de ani. „Cred că a fost o căsnicie aranjată, de fapt, de familia mea”, a mărturisit Glenn ulterior. După primul divorţ, vedeta şi-a găsit fericirea în braţele omului de afaceri James Marlas, însă mariajul lor n-a rezistat mai mult de patru ani. Close a făcut apoi un copil cu producătorul John Starke, după care l-a întâlnit pe cel de-al treilea soţ al ei, David Shaw, cu care a stat 9 ani, până în 2015.

Deţinătoarea a opt nominalizări la Oscar a oferit, pentru "The Me You Can't See", explicaţia pentru care toate relaţiile ei amoroase au eşuat şi, în viziunea ei, totul a pornit din copilăria atipică a actriţei. Vedeta a recunoscut că a trăit o adevărată traumă în primii ei ani de viaţă petrecuţi într-un grup religios foarte conservator.

Tatăl actriţei, William Taliaferro, a intrat în MRA (Moral Re-Armament – n.r. Înarmarea morală) în 1954, când Glenn avea 7 ani. Fetiţa a intrat şi ea în comunitatea respectivă în momentul în care întreaga ei familia s-a mutat în Elveţia, unde era sediul central al MRA şi a reuşit să iasă din sectă la 22 de ani, când a şi divorţat pentru prima oară şi a încercat să-şi câştige libertatea.

“Am fost în grupul MRA, care era, de fapt, o sectă în care existau multe reguli, mult control”, a dezvăluit Close pentru "The Me You Can't See". “Nu mergeam niciodată în vacanţe şi toate amintirile noastre comune erau îngrozitoare”, a adăugat aceasta. „Cred că e vorba despre o traumă din copilărie, din cauza distrugerii emoţionale şi psihologice care avea loc în acel cult.”

Iar vedeta dă vina pe viaţa trăită în acea sectă pentru toate eşecurile ei sentimentale: „Nu am avut deloc succes pe plan amoros, n-am reuşit să-mi găsesc un partener permanent şi îmi pare foarte rău pentru asta”, a conchis actriţa.

Foto - Shutterstock

Mai multe