Cu „Naşul“ la psihiatru. Ce l-a afectat enorm pe Al Pacino după rolul din seria „The Godfather“

8 ianuarie 2021   Viață de vedetă

„Naşul/The Godfather“ este considerat unul dintre cele mai mari filme din toate timpurile, fiind inclus în topuri de prestigioase publicaţii de specialitate. Cu o distribuţie de excepţie - Marlon Brando, James Caan, Diane Keaton şi Abe Vigoda – pelicula l-a propulsat la rang de star internaţional pe Al Pacino.

Interpretarea magistrală a personajului Michael Corleone şi metamorfoza acestuia dintr-un soldat care a luptat în cel de-al doilea Război Mondial într-un cap nemilos al Mafiei este astăzi considerată una dintre cele mai bune din istoria cinematografică.

Rolul a oferit o mulţime de replici celebre precum „Să nu-ţi urăşti niciodată duşmanii. Îţi afectează judecata“ sau „Tatăl meu i-a făcut o ofertă pe care nu o putea refuza“. Actorul a devenit imediat una dintre cele mai „vânate“ celebrităţi, atât de fani, cât şi de presă. Ceea ce s-a întâmplat după apariţia filmului l-a schimbat atât de mult pe Al Pacino încât actorul a avut nevoie de terapie, după cum a declarat într-un interviu pentru The Hollywood Reporter.

Motivul nu este cel adesea invocat de alţi actori. Nu a intrat prea mult în mintea unui mafiot şi nu a ajuns să se identifice cu personajul său. Dar faima l-a afectat atât de mult încât a pierdut controlul asupra realităţii şi a trebuit să facă terapie pentru a reveni cu picioarele pe pământ.

Nu neapărat rolul l-a schimbat pe Al Pacino, ci celebritatea obţinută în urma lui. „Naşul“ nu a fost prima peliculă a actorului, dar a însemnat lasarea sa în lumea mare a filmului şi l-a transformat imediat într-o celebritate. Al Pacino pur şi simplu nu a putut gestiona toată această atenţie imensă îndreptată asupra sa, astfel că a trebuit să facă terapie o bună parte din viaţă. „Efectele acestui tip de faimă ajung să dureze decenii. Am avut nevoie de terapie 25 de ani, câte cinci zile pe săptămână“, a mărturisit actorul.

Şi nu a glumit. Al Pacino a fost atât de ocupat cu terapia şi adaptarea, încât a făcut doar cinci filme în anii 1980. „Am vrut doar să mă îndepărtez de ritmul nebunesc de lucru şi a fost bine pentru mine“, a mai spus actorul.

FOTO Profimedia

Mai multe