Cum ai grijă de părul tău în zilele ploioase
Ştii acele zile mohorâte, cu ploaie, în care nu ai chef să ieşi din casă pentru că îţi strică părul? Ei bine, dacă eşti nevoită să înfrunţi intemperiile şi vrei ca podoaba ta capilară să nu se deterioreze, ai la îndemână câteva trucuri de frumuseţe!
Păstrează-ţi părul uscat
Deşi apa de ploaie este cunoscută ca fiind una dintre cele mai pure forme de apă, ea poate deteriora părul, făcându-l să pară tern şi lipsit de strălucire. Uneori, ea poate conţine o cantitate mare de acid care în contact cu firele de păr favorizează electrizarea lor. Mai mult decât atât, părul ud poate fi un mediu propice pentru dezvoltarea şi înmulţirea bacteriilor. Pe timp ploios, asigură-te că ai cu tine o umbrelă sau o pelerină impermeabilă cu glugă.
Foloseşte un şampon protector
Dacă, totuşi, ai avut ghinionul de a-ţi uda părul din cauza ploii, asigură-te că foloseşti un şampon care curăţă în profunzime şi oferă un strat protector firului de păr. Ai nevoie de un produs care să înlăture riscul de apariţie a bacteriilor la rădăcină şi în zona scalpului. Este recomandat să îţi speli părul de maximum 2 ori pe săptămână în sezonul ploios.
Masează părul cu ulei
Umezeala din păr deteriorează fibra capilară şi îl face greu de descurcat. Pentru a scăpa de firele rebele, ai nevoie de un ulei hrănitor care îl vor lăsa moale şi mătăsos. Masajul scalpului va stimula circulaţia sângelui şi va ajuta la creşterea părului, prevenind ruperea acestuia. Poţi folosi ulei de nucă de cocos, ulei de argan sau ulei de măsline.
Renunţă la legarea părului
Pe timp ploios, ai crede că dacă îţi prinzi părul îl vei proteja mai mult. Nimic mai fals! Dacă îţi vei uda părul prins în coadă, apa de ploaie va rămâne în anumite zone şi va slăbi rădăcinile părului, fiind mult mai greu de uscat.
Foloseşte produse fără chimicale
Produsele de îngrijire a părului din magazine conţin o mulţime de chimicale care, în contact cu apa de ploaie, pot deteriora puternic firul de păr. Pentru a te asigura că podoaba capilară nu are de suferit, foloseşte o mască preparată în casă pe bază de gălbenuş de ou şi lămâie şi clăteşte-ţi părul cu apă în care să pui 2 linguri de oţet.