Cum alegi corect şamponul, în funcţie de tipul de păr

28 ianuarie 2016   Viață de vedetă

Pentru îngrijirea părului, şamponul este cea mai folosită ,,unealtă'' de curăţare şi înfrumuseţare a lui, însă nu de puţine ori întâmpinăm greutăţi în alegerea unei variante potrivite.

Iată câteva sfaturi utile pentru alegerea şamponului potrivit!

 

Păr gras

Alege şampoane care au ca ingrediente active muşeţel,salvie,urzică,ulei de arbore de ceai,argilă verde sau ulei de lămâie. Acestea curăţă scalpul,au efect purifiant,absorb şi ţin sub control excesul de sebum.

În cazul tău,spălatul părului zi de zi nu face altceva decât să sporească secreţia de sebum.  Foloseşte balsam sau mască o dată pe săptămână şi aplică produsul doar pe vârfuri.

Păr uscat şi fragil

Îl recunoşti după aspectul tern,lipsa de strălucire şi dificultatea de a-l aranja. În cazul părului uscat,sebumul secretat de glandele sebacee este în cantitate prea mică pentru a putea hidrata părul până la vârfuri,de aceea,în majoritatea cazurilor,acestea se despică foarte uşor.

Optează pentru un şampon pe bază de ulei de argan,ulei de cocos,de jojoba,de migdale,miere,avocado şi panthenol,întrucât aceste ingrediente îţi vor rehidrata părul şi îi vor reface structura.

Mai multe