Cum alegi dizolvantul pentru unghii

16 februarie 2013   Viață de vedetă

Unghiile sunt ca un poster „imprimat“ cu informaţii preţioase. Spun multe despre cât timp petreci în faţa oglinzii sau despre produsele de îngrijire pe care le foloseşti. De aceea, ai mare grijă să le oferi o atenţie sporită. Cu ce începi? Curăţă-te cu un dizolvant de calitate!

„Fişă de post“ pentru dizolvant

Dizolvantul de calitate îţi elimină orice urmă de lac şi-ţi hidratează unghiile. Este important ca produsul să nu lase urme albe şi să îndepărteze oja fără a fi nevoie să ştergi de mai multe ori unghia. Lasă o dischetă cu dizolvant să acţioneze câteva minute şi apoi curăţă unghia din câteva mişcări ferme,dar nu agresive,astfel încât să nu îndepărtezi pelicula grasă de pe suprafaţa acesteia.

La fel de important este ca produsul să n-aibă un miros puternic,deoarece aceasta înseamnă că e plin de chimicale. Te ustură unghia atunci când foloseşti dizolvantul sau începe să capete o altă culoare? Spală-te repede. E semn că trebuie să alegi un alt produs!  

Evită produsele cu acetonă!

De câte ori n-ai suspinat că unghiile tale se exfoliază,au un aspect îngălbenit sau par foarte uscate şi deteriorate? Ai încercat multe tratamente şi remedii,dar niciunul nu pare să funcţioneze. Înainte de a te da bătută,uită-te pe eticheta dizolvantului de unghii. În cazul în care conţine acetonă,să nu te miri că te confrunţi cu problemele enumerate mai sus.

Dizolvantul cu acetonă este mult prea agresiv pentru unghie şi,pe termen lung,chiar o poate distruge. De aceea,firmele care comercializează acest tip de produs au eliminat acetona din compoziţie. În schimb,ai la dispoziţie dizolvantul pe bază de uleiuri esenţiale,la fel de eficient în îndepărtarea ojei,şi care nu lasă urme neplăcute pe unghiile tale.

La ce să fii atentă

Pe piaţă găseşti o paletă largă de produse pentru îndepărtarea ojei de pe unghii. Dacă nu te poţi decide,încearcă să citeşti eticheta dizolvantului şi vezi ce ingrediente conţine. Astfel,dacă şi preţul este avantajos,poţi lua rapid o decizie. Dizolvantul de unghii de calitate ar trebui să conţină solvanţi,adică substanţe compuse din esteri (acetat de butil,de etil şi de amil) şi alcooluri (etanol),nitroceluloză,un agent de bază care întăreşte pelicula unghiei,dar şi extracte uleioase de răşină care dau unghiei strălucire,substanţe plastifiante şi pigmenţi.

Formule hrănitoare

Din compoziţia dizolvantului de unghii mai fac parte şi substanţele grase,cum ar fi uleiurile vegetale de ricin,migdale şi măsline,derivaţi din lanolină,parafină lichidă,glicerină şi vitamina E. Nu în ultimul rând,amestecată cu celelalte ingrediente,apa creează un strat protector pe unghie care rămâne după folosirea dizolvantului.

Mai multe