Cum estompezi cearcănele
Odată cu trecerea timpului, pielea începe să-şi piardă din fermitate, iar muşchii din jurul ochilor slăbesc. Astfel, apar pungile de sub ochi. Înainte de a cheltui bani pe fel şi fel de creme în încercarea de a le estompa, încearcă o mască din doar 3 ingrediente.
Cauzele apariţiei pungilor de sub ochi
Oboseala,iritaţiile uşoare (provocate de săpun sau machiaj) şi chiar expunerea neprotejată la soare pot duce,în timp,la culoarea inegală a tenului,în special în zona de sub ochi. Pe măsură ce înaintezi în vârstă,pielea îşi pierde elastina şi colagenul şi se subţiază. Asta face ca vasele de sânge din această zonă să fie mai vizibile,dând un aspect întunecat zonei din jurul ochilor.
Îmbunătăţeşte-ţi dieta
Există unele studii care arată că persistentele cearcănesunt cauzate de un deficit de fier. De aceea,mănâncă cât mai multe alimente bogate în acest mineral,cum sunt spanacul,broccoli şi toate tipurile de sucuri de fructe.
Totodată,unii specialişti spun că pungile de sub ochi sunt rezultatul lipsei antioxidanţilor din organism. Aceştia combat îmbătrânirea prematură şi menţin pielea tânără. Prin urmare,include în alimentaţie şi fructe şi legume bogate în antioxidanţi,cum sunt afinele,ceapa,legumele şi bea ceai negru sau verde.
Mască de casă
Ai nevoie de:
1 lingură de miere
1 linguriţă suc proaspăt de castravete
1 linguriţă de cartofi raşi
Pune ingredientele într-un vas şi omogenizează bine,până când obţii o pastă. Curăţă pielea,spală şi tamponează cu un prosop curat. Întinde masca pe faţă şi las-o să acţioneze 20 de minute. Clăteşte cu apă rece şi aplică o cremă hidratantă. Apelează la acest remediu de 2-3 ori pe săptămână.
Cum funcţionează ingredientele din mască
Cartofiisunt bogaţi în potasiu şi sunt cunoscuţi pentru proprietăţile lor de înmuiere a pielii;unele femei folosesc amidonul din cartofi ori apa în care au fiert cartofii pentru a catifela coatele şi mâinile.
Mierea este un dezinfectant natural şi,folosită în măşti de casă,hidratează intens pielea. Studii recente arată că extractul de castravete este bogat în antioxidanţi şi că are proprietăţi antiinflamatorii.