Cum faci faţă îmbătrânirii

8 martie 2015   Viață de vedetă

Simţi că, odată cu trecerea timpului, eşti mai neliniştită, că trece viaţa pe lângă tine, fără să fi făcut ceva important, că nu mai ai timp de nimic şi te temi din ce în ce mai mult de bătrâneţe? Sunt indicii ale crizei vârstei mijlocii, care se instalează între 45 şi 50 de ani.

Nu te lăsa copleşită de probleme

Aproape orice femeie trece printr-o astfel de perioadă,spun psihologii. Nu trebuie să ignore temerile,ci să confrunte situaţia. Identifică toate gândurile negre care nu îţi dau pace şi pune la cale un plan de atac. Nu te mai compara cu alte femei care au aceeaşi vârstă cu tine,căci vei deveni mai frustrată,văzând că vecina X nu are atâtea riduri ca tine sau că are o familie mai frumoasă decât a ta.

Nu vei face decât să îţi alimentezi starea de anxietate. Concentrează-te pe rezolvarea situaţiei care te preocupă,fără să te gândeşti la alţii. Dacă eşti nemulţumită de felul în care arăţi,apucă-te de un regim de slăbire.

Identifică problemele

În jurul vârstei de 50 de ani,spun psihologii,femeile îşi evaluează profilul de soţii şi mame şi fac bilanţul. De asemenea,pentru multe dintre ele,este perioada când copiii îşi părăsesc cuibul. Astfel de momente le pot face să se simtă inutile,pierdute,iar întrebări precum „eu acum ce fac“ să le bântuie din ce în ce mai mult.

În loc să se lase cuprinse de teamă,este bine să înveţe să trăiască din nou viaţa în doi şi să se apropie mai mult de partener. Petrece un concediu alături de soţul tău,faceţi-vă mici rutine zilnice. De exemplu,uitaţi-vă la un serial împreună.

Criza,trăită mai aprig de femeile singure

Singurătatea devine din ce în ce mai apăsătoare,după 45 de ani,de aceea femeile singure pot resimţi mai adânc criza. Dacă te afli într-o astfel de situaţie,ai grijă să îţi ocupi timpul cu activităţi plăcute şi să nu stai mult între patru pereţi,gândindu-te la cât de nefericită eşti.

Nu vei face decât să adânceşti criza. Ieşi în oraş cu prietenele,fă o schimbare în ceea ce priveşte vestimentaţia. Te poţi apuca de sport,căci mişcarea favorizează eliberarea endorfinelor,adică hormonii fericirii.

Mai multe