Cum faci părul să crească mai repede?
Cât de bine ar fi dacă părul ar creşte în funcţie de dorinţele noastre! Ne-ar rămâne alte lucruri la care să visăm peste noapte... Dar nu se întâmplă aşa! Şi totuşi, poţi da o mână de ajutor podoabei capilare cu ajutorul unor trucuri simple!
Permite-mi să ghicesc scenariul! Îţi place să încerci lucruri noi,mai ales în ceea ce priveşte tunsoarea sau coafura,şi te plictiseşte ideea că trebuie să aştepţi o veşnicie ca să-ţi crească părul.
Îţi fac deseori cu ochiul tunsorile îndrăzneţe,dar apoi te saturi şi ţi l-ai dori mai lung.
Soluţia care dă rezultate imediate sunt extensiile,care te „ustură” la buzunar şi sunt dăunătoare firului de păr.
Prin urmare,îţi rămân la îndemână alimentele care furnizează rădăcinii firului de păr vitaminele necesare ca să crească armonios şi produsele de înfrumuseţare care oferă volum şi strălucire.
Alimente benefice pentru păr
Meniul zilnic este foarte important pentru sănătatea podoabei capilare,mai ales că anumite alimente sunt direct „responsabile“ de creşterea părului.
Peştele gras,tonul,fructele,legumele,carnea de pui,verdeţurile,lactatele,uleiurile vegetale,nucile şi cerealele sunt printre acestea.
Indicat ar fi să consumi cât mai multe alimente bogate în vitaminele A,B,C şi E,deoarece ajută la refacerea ţesuturilor şi sunt esenţiale pentru creşterea părului.
De asemenea,alimentele bogate în fier şi zinc stimulează creşterea unor şuviţe rezistente.
Dacă eşti vegetariană,mănâncă stafide,spanac,fasole,iaurt şi soia.
Ce suplimente sunt indicate
Foarte bună pentru intensificarea creşterii părului este şi o cură cu de zinc şi cu seleniu,recomandată fiindcă inhibă producţia exagerată de sebum.
Pentru vitalitatea părului,poţi să iei şi calciu,fier,magneziu şi minerale,care vor hrăni firele din interior. Mai poţi încerca şi drojdia de bere.
Ea e bogată în aminoacizi,săruri minerale şi vitamine,aducând astfel podoabei tale capilare suficiente elemente hrănitoare,cât s-o facă foarte rezistentă.
Masaj regenerator
O circulaţie a sângelui bună în zonă capului face părul să crească mai repede.
Ca să se întâmple asta,masează pielea capului de fiecare dată când ai timp,mai ales când şamponezi,deoarece pielea va fi mai bine oxigenată.
Astfel,părul se va regenera şi va creşte mai repede!
Îndepărtează firele despicate
Un păr sănătos şi vitaminizat va creşte mai repede! Unul deteriorat se va rupe uşor.
Pentru a preveni ruptura firului de păr,este bine să tunzi periodic,cam la două luni,vârfurile tocite. Astfel,şuviţele vor scăpa de porţiunea despicată şi vor putea creşte sănătoase.
De asemenea,evită leziunile termice provocate de ondulator,placă sau astfel de produse.
Acelaşi efect dăunător îl au şi vopseaua de păr agresivă,care conţine amoniac,elasticele de păr,cordeluţele strânse şi clamele.
Produse speciale,în funcţie de textura părului
La fel de important pentru creşterea părului este să foloseşti un şampon potrivit tipului tău de păr (gras,vopsit,creţ etc).
Nu uita şi să aplici un balsam hidratant,care are rolul de a descurca firele de păr şi a le face mai uşor de periat.
Nu pieptăna părul când este ud,deoarece se poate rupe foarte uşor.
Cel mai indicat ar fi să foloseşti o perie moale,cu dinţi din plastic sau din fire naturale.
Hidratează firul de păr
Măcar o dată pe săptămână,aplică o mască hidratantă pe păr.
O poţi prepara şi la tine acasă,cu 10 linguri de ulei de măsline amestecate cu un gălbenuş de ou şi o linguriţă cu ulei de ricin.
Lasă să acţioneze jumătate de oră şi apoi spală bine părul. O altă modalitate să-şi ajuţi firul de păr să crească este să aplici o mască revitalizantă cu banană.
Pisezi fructul cu ajutorul unei furculiţe şi îl amesteci cu o lingură cu miere de albine şi o jumătate de pahar cu lapte.
Aplici produsul pe păr,lasă să acţioneze 15 minute şi-l îndepărtezi cu un şampon blând,de tipul celor pentru copii.