Cum îngrijeşti părul creţ

31 august 2018   Viață de vedetă

Părul cârlionţat stârneşte admiraţia celor din jur, dar se şi îngrijeşte cu ceva efort. Nu-ţi pierde răbdarea, ai doar grijă să îl întreţii corespunzător ca să continui să atragi toate privirile.

Nu îl spăla în fiecare zi

O greşeală pe care o fac femeile cu părul creţ este şamponarea zilnică a părului. Podoaba capilară cu bucle tinde să aibe firul uscat şi casant. Spăland-o frecvent, nu faci decât să o privezi de toate uleiurile naturale de care are nevoie pentru a-şi menţine strălucirea şi forma. Ideal este să îţi speli părul la 3 zile, folosind produse destinate tipului tău de păr. Şamponează de 2 ori, apoi întinde pe lungimea firelor de păr o mască hidratantă pe care să o ţii cel puţin 10 minute. La sfârşit, foloseşte un balsam pentru descuracarea părului şi treci degetele uşor prin fiecare şuviţă, începând de la vârfuri. Pentru descurcarea zilnică a părului, alege un pieptene lat cu dinţi rari.

Ai grijă cum îl usuci

Nu îţi freca părul cu prosopul, altfel rişti să obţii un păr rebel, electrizat. Lasă-l să se usuce natural, iar dacă vrei totuşi să foloseşti un uscător, dă-l la cea mai joasă setare de căldură. Recomandat este să foloseşti un uscător cu difuzor care, faţă de uscătorul normal care focalizază tot aerul cald într-un singur loc, distribuie căldura uniform, ajutând buclele să se usuce mai repede şi să rămână intacte.

Alege tunsoarea potrivită

Optează pentru o tunsoare stratificată. Şi nu uita faptul că, atunci când îţi tunzi părul ud, când se va usca, lungimea părului va fi cu 30% mai mică. Alege un stilist care să ştie foarte bine să lucreze cu acest tip de păr şi care să îţi recomande produse de îngrijire destinate protejării şi păstrării buclelor.

3 măşti pe care le poţi face singură

Masca cu iaurt îţi va face părul mai moale şi mai uşor de descurcat. Amestecă o ceaşcă de iaurt natur cu 2 linguri de miere, 4 linguri de ulei de măsline şi 2 capsule de vitamina E gel. Aplică amestecul pe părul umed şi ţine-l 30 de minute.

Masca cu avocado te va ajuta dacă ai părul uscat şi tern. Amestecă un avocado cu o lingură de ulei de măsline şi cu o lingură de miere. Întinde amestecul pe întreaga lungime a părului şi lasă să acţioneze o oră.

Masca cu ulei de mentă trebuie să fie aplicată cu aproximativ 30 de minute înainte de a-ţi spăla părul. Amestecă 2 linguri de ulei de măsline sau ulei de cocos cu 6 picături de ulei de mentă. Aplicarea măştii înainte de spălare va îmbunătăţi aspectul şi sănătatea părului tău, mai ales dacă este uscat şi deteriorat.

Mai multe