Cum întreţii hainele din lână?

20 ianuarie 2012   Viață de vedetă

Pentru că e sezonul hainelor călduroase, nu strică să ştim cum să le păstrăm într-o stare cât mai bună. Iată câteva trucuri verificate, cu ajutorul cărora puloverele şi rochiile din lână vor arăta ca noi pentru mai mult timp!

Lâna e unul dintre cele mai călduroase materiale,dar şi unul dintre cele mai delicate,având nevoie de o întreţinere atentă.

Spală cu grijă hainele din lână groasă,astfel încât să nu se deformeze! Înainte de spălare,citeşte eticheta hainei şi respectă temperatura recomandată!

Pentru cele fără etichetă,reţine că temperatura de spălare trebuie să fie cât mai scăzută! Dacă vei folosi maşina de spălat automată,setează modul delicat şi un program de 30°C şi 30 de minute. Ideal ar fi să introduci hainele într-o faţă de pernă din aceeaşi culoare sau într-un săculeţ din pânză,pentru a le proteja cât mai bine.

Dar,dacă ai timp,ar fi de preferat să le speli manual! Mai ales dacă vorbim despre hainele din lână mai subţire:nu le spăla niciodată la maşină,ci manual şi întotdeauna cu apă rece!

La final,le poţi pune într-un săculeţ de pânză,pentru a le stoarce la maşină,întrucât lâna reţine apă şi apa deformează haina. Usucă-le într-o poziţie orizontală,pentru a evita lărgirea! Apoi,punele într-un sac din plastic şi ţine-le 1-2 ore la frigider sau jumătate de oră la congelator. Vor arăta impecabil!

Ca să te asiguri că nu-ţi arzi puloverul călcându-l,întoarce-l pe dos şi aşază deasupra o batistă umedă!

Mai multe