Cum ne ajută vitaminele să ne păstrăm frumoase

15 iunie 2016   Viață de vedetă

Sunt necesare pentru sănătate, dar au multe întrebuinţări şi în frumuseţe, fiind considerate adevăraţi aliaţi în menţinerea unei pieli catifelate, fără riduri, păr strălucitor şi unghii care să reziste cât mai mult.

Vitamina A previne uscarea pielii

Ţi se usucă pielea,unghiile ţi se rup cu uşurinţă iar şuviţele sunt rebele şi fără strălucire? Înseamnă că ai lipsă de vitamina A în corp. Când pielea nu beneficiază de un aport constant de vitamina A,pielea se usucă,se descojeşte,riscul de infecţii cutanate fiind mai mare. De aceea,foloseşte produse cu retinol,forma activă a vitaminei A. Acesta neutralizează acţiunea radicalilor liberi şi ajută la diminuarea vizibilă a liniilor fine. Aplică astfel de produse seara,întrucât sensibilizează foarte tare pielea.

Pentru un ten catifelat foloseşte vitamina C

Când această vitaminălipseşte din dieta ta,tenul devine palid şi se usucă foarte mult. Vitamina C este cunoscută şi sub denumirea de acid ascorbic. Ea are ca rol principal protejarea pielii de efectele nocive ale poluării,stresului,razelor solare şi stimulează formarea colagenului,substanţă responsabilă cu elasticitatea pielii. Întinde pe faţă creme care au acest antioxidant în compoziţie dimineaţa,înainte de crema fotoprotectoare.

Aspect de ten îmbătrânit? Utilizează vitamina E

Numită şi vitamina „tinereţii eterne“,vitamina E face minuni când vine vorba de păr,piele şi unghii. Mai exact,această substanţă încetineşte îmbătrânirea celulară,protejează pielea de radiaţiile ultraviolete şi o hidratează. Cremele care au în compoziţia lor vitamina E trebuie folosite înainte de expunerea la soare,iar uleiul din capsulele cu vitamina E trebuie aplicat pe faţă înainte de culcare,eventual în locul cremei de noapte.

Ce să nu-ţi lipsească din dietă

Ce mănânci este la fel de important ca şi ce pui pe piele.  Mănâncă fructe şi legume bogate în vitamina A,cum sunt morcovii,spanacul,pătrunjelul,ardeiul gras roşu,salata verde,broccoli,roşiile,fasolea verde,castraveţii,pepenele roşu şi galben,mazărea,portocalele. Pentru a preveni problemele pielii,consumă cât mai multe alimente bogate în vitamina C:cătină,coacăze negre,gutui,lămâi,zmeură,merişoare. Cele mai importante surse de vitamina E se găsesc în:germeni de grâu,uleiuri vegetale,avocado,produse din cereale integrale,gălbenuş,fructe cu coaja lemnoasă (nuci,arahide,alune,migdale),ficat.

Mai multe