Cum previi îngălbenirea unghiilor

1 august 2013   Viață de vedetă

Ai observat că de la o vreme unghiile nu mai au aceeaşi culoare naturală frumoasă şi nu ştii ce să faci pentru a le ajuta? Nu te alarma, întrucât este doar o problemă temporară pentru care există soluţii.

Dacă după ce ai îndepărtat lacul,unghiile tale au o nuanţă gălbuie este din cauză că ele au o suprafaţă poroasă care inevitabil absoarbe pigmenţii din substanţele aplicate. Oxizii de fier din pigmenţii roz şi roşii sunt cei mai agresivi şi-ţi oferă acea nuanţă inestetică.

Din fericire unghia nu este afectată în profunzime,iar dacă tenta este puţin vizibilă,în doar câteva zile,ea va dispărea complet. Dacă substanţa a provocat daune mai mari,este nevoie de câteva luni până suprafaţa se va reface.

Iată câteva trucuri pentru a preveni îngălbenirea unghiilor:

1.      Cu cât vei păstra mai mult lacul de unghii,cu atât unghiile vor avea mai mult de suferit,deci refă manichiura şi pedichiura la câteva zile.

2.      Foloseşte o bază pentru lacul de unghii înainte de a aplica oja,deoarece ea oferă o barieră de protecţie între lac şi suprafaţa unghiei.

3.      Dacă ai unghii fragile,care se rup cu uşurinţă,atunci riscul de a se îngălbeni este mai mare. În aces caz,este indicat să foloseşti în mod constant o cremă hidratantă specială pentru mâini şi unghii. Ea va ajuta la întărirea unghiilor,iar stratul nu va mai fi la fel de poros.

Citeşte şi:

Cum alegi dizolvantul pentru unghii

Unghii fragile? Iată cum le îngrijeşti!

Mai multe